Forsinkelse. Konstruktionen af en ny terminal i Fortaleza-lufthavnen i Brasilien skrider slet ikke frem som planlagt.
Foto: Fabio Lima/AP

Forsinkelse. Konstruktionen af en ny terminal i Fortaleza-lufthavnen i Brasilien skrider slet ikke frem som planlagt.

Fly og lufthavne

Brasilien-kender: Fodboldturister kan vente brasiliansk transportkaos

Lufthavn tager imod rejsende i opsatte telte pga. byggeriforsinkelser.

Fly og lufthavne

VM i fodbold begynder 12. juni i Sao Paulo i Brasilien.

Men kun to måneder før den enorme sportsbegivenhed finder sted, er der transport-kaos i værtslandet. Det skriver jyllands-posten.dk.

Ifølge avisen ventes en halv million besøgende turister til arrangementet samt 10 gange så mange lokale brasilianere i de 12 værtsbyer.

Og det lægger et pres på alle typer af offentlig transport - fra lufthavne til metroer.

Blandt andet er en ny terminal i Fortaleza-lufthavnen i den nordøstlige del af landet så forsinket, at det forventes, at de tilrejsende fodbold-entusiaster skal igennem midlertidigt opsatte telte. Også i Sao Paulo er en terminal så forsinket, at kun tre ud af 25 flyselskaber kommer til at tage den i brug, inden mesterskabet begynder.

Det får Ph.D-Stipendiat ved Institut for Antropologi på Københavns Universitet, Marie Kolling, til at advare danskere mod at tage af sted til VM på egen hånd. Hun forudser eksempelvis massiv mangel på indenrigsflyvninger mellem kampbyerne.

»Og da der kører ikke tog mellem de store byer, betyder det, at tilskuere skal ud på lange busrejser«, siger Marie Kolling til Jyllands-Posten.

Desuden er heller ikke metrosystemet i landet gearet til de mange besøgende, hvilket betyder, at de udenlandske turister er overladt til bus og taxa. Og det er problematisk i et land uden busstoppesteder og engelsktalende taxachauffører.

Det danske rejsebureau Travel Sense regner med at sende omkring 150 til 200 danskere til Brasilien.

Men Thomas Bjerregaard fra MyPlanet Sport, der er en del af Travel Sense, er ikke bekymret for, at danske rejsende kommer til at få en dårlig oplevelse.

»Infrastrukturen når altid at blive klar. Det er den samme smøre hver gang, der er en stor sportsbegivenhed. Journalisterne skrev også om problemer forud for VM i Sydafrika og EM i Ukraine, og her fungerede alting, som det skulle«, siger han til Jyllands-Posten.

rejser@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce