Prototype. Soarigamien forventes at komme i handelen i begyndelsen af 2015.
Foto: Grace Lee Chang

Prototype. Soarigamien forventes at komme i handelen i begyndelsen af 2015.

Fly og lufthavne

Japansk opfindelse skal slutte armlæns-konflikter på fly

Den såkaldte Soarigami er en 'win-win-situation', mener opfindere.

Fly og lufthavne

Først kom Knee Defenderen. Og nu kommer Soarigamien.

Begge anordninger skal være med til at gøre flyture mere behagelige. Den amerikanske Knee Defender fra 2003 er en dims, der kan forhindre sædet foran i at blive slået ned. Soarigamien er en japansk opfindelse, der kommer på markedet i starten af 2015, og opdeler det tynde armlæn mellem flysæderne i to lige store, og større, dele.

Om grunden for opfindelsen siger bagkvinden, Grace Lee Chang, til Politiken:

»Vi flyver selv meget og bryder os ikke om at dele armlæn. Derfor har vi besluttet at skabe et produkt, der kan løse problemet med, hvem der har ret til at bruge armlænet«.

Grace Lee Chang mener, at Soarigamien, udover at give mere armlænsplads, også kan skabe venskaber på flyturen, fordi den vil få folk til at tale sammen. Men hun anerkender også, at Soarigamien kan skabe kontroverser i luften - som det er set en del gange med Knee Defenderen.

»Vi forudser, at nogle rejsende vil have problemer med at dele armlæn, men da begge passagerer får lige meget armplads mener vi, at det er en 'win-win situation'. Vi forventer ikke, at brugerne ryger i konflikter med hinanden, ligesom det er sket med Knee Defenderen«.

Tror på dialog

Hos flyselskabet Norwegian har man godt noteret sig, at der kommer ting som Knee Defender og Soarigami på markedet, men frem for at tage produkter i brug, vil flyselskabet hellere have, at man vælger en anden løsning, siger Daniel Pilpel Kirchhoff fra Norwegians pressetjeneste.

»Skulle der opstå en uenighed, anbefaler vi altid, at man tager dialogen med sin medpassager eller kontakter personalet. I Norwegian går vi ind for dialogbaserede løsninger. På den måde sikrer vi bedst en god rejseoplevelse for vores passagerer«.

Ifølge Daniel Pilpel Kirchhoff har selskabet indtil nu ikke oplevet at skulle tage stilling til ballade omkring medbragte tingester.

Knee Defenderen, der kom på markedet i 2003, var senest i fokus, da et fly på vej fra New York til Denver i september måtte sikkerhedslande i Chicago, fordi to passagerer kom i håndgemæng på grund af en knee defenderen.

I den forbindelse tog opfinderen bag, Ira Goldman, dog situationen med ro.

»Enten elsker eller hader folk Knee Defenderen«, som han sagde til Poltiken.

Når Soarigamien kommer i handlen, vil den kunne købes til en cirkapris på 180 kroner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce