Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SPAREKURS. Air Berlin skærer ned, og det kan ramme ruter fra Hamburg.
Foto: Michael Sohn/AP

SPAREKURS. Air Berlin skærer ned, og det kan ramme ruter fra Hamburg.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Krise kan gå ud over danskeres flyvninger til Tyskland

Air Berlin vil skære i sit rutenet. Det kan ramme danskere, der foretrækker at flyve fra Hamburgs lufthavn.

Fly og lufthavne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alle købte billetter hos det kriseramte flyselskab Air Berlin er fortsat gyldige, men mange danskere kan muligvis miste lysten til at flyve med Air Berlin i fremtiden.

Selskabet har meddelt drastiske nedskæringer, der betyder, at ca. 1.200 af i alt 9.000 ansatte bliver fyret. Desuden bliver 40 af Air Berlins nuværende ca. 120 passagerfly lejet ud til Lufthansa, der vil bruge flyene på sine egne ruter eller hos andre selskaber i Lufthansa-gruppen.

I fremtiden – og det vil formentlig sige fra sommerplanen 2017 – vil Air Berlin fokusere på Berlin, Düsseldorf, Stuttgart og München som de vigtigste knudepunkter i Tyskland. Det fremgår af pressemeddelelser fra Air Berlin og artikler i tyske medier som bl.a. Berliner Zeitung. Over for flere tyske medier garanterer Air Berlin, at allerede købte billetter forbliver gyldige.

Indskrænkninger i Hamburg

For flyrejsende fra Jylland og Fyn kan det være en dårlig nyhed, at Air Berlin vil lukke sin base i Hamburgs Fuhlsbüttel-lufthavn. Det betyder, at fly og personale ikke længere vil være stationeret her, og det kan gøre det svært for Air Berlin at gennemføre tidlige morgenafgange.

I dag har Air Berlin direkte flyvninger fra Hamburg til bl.a. München, Düsseldorf, Wien og London Heathrow. Mange andre byer i Tyskland og resten af Europa kan nås med et flyskifte, hvis turen starter i Hamburg.

Politiken har spurgt Air Berlin, om lukningen af basen i Hamburg får konsekvenser for de nævnte ruter, men det ønsker selskabet ikke at kommentere.

Fra Københavns Lufthavn flyver Air Berlin til Berlin og Düsseldorf. Der foreligger intet konkret om disse ruters fremtid, men Air Berlins meldinger tyder på, at de fortsætter – og måske endda ligefrem bliver styrket.

»Vi vil have stærkt fokus på helårsruter til business-markeder i Italien, Skandinavien og Østeuropa. Desuden vil vi have en større andel af den tyske business-trafik«, skriver Air Berlin i en pressemeddelelse.

Når selskabet bruger ordet ’business’, betyder det næppe, at de forestiller sig, at alle rejser på den dyre business-klasse, men snarere, at Air Berlin vil flyve mellem byer, hvor der er stor trafik af forretningsrejsende.

Ferietrafik til destinationer, der kun beflyves en del af året, vil Air Berlin skære fra i fremtiden.

Air Berlin lover også at styrke fjernruterne, bl.a. til USA, hvor der skal komme nye destinationer.

Air Berlin har en stor aktionær i flyselskabet Etihad, som har pumpet millioner af euro i det tyske selskab gennem de seneste år. Etihad lover ifølge Berliner Zeitung at blive ved med at støtte Air Berlin, som nu skal forsøge at kæmpe sig ud af sit næsten kroniske underskud. Air Berlin satser på at overskud i 2018.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden