Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Angreb. En af de lokale veje i turistområdet Hua Hin er blevet afspærret efter de bomber, der sprang i nat og her til morgen dansk tid.
Foto: Penny Yi Wang/AP/All Rights Reserved

Angreb. En af de lokale veje i turistområdet Hua Hin er blevet afspærret efter de bomber, der sprang i nat og her til morgen dansk tid.

Sikkerhed og forsikring
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kun få danske turister i bomberamt Thailand

Rejsebureau-direktør forventer ikke, at bombeangreb får konsekvenser for turismen.

Sikkerhed og forsikring
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er lavsæson for rejser til Thailand lige nu. Derfor er der kun få danskere i de områder, der i nat og her til morgen dansk tid er blevet ramt af en række bomber.

Ifølge Udenrigsministeriet herhjemme er der ingen danske tilskadekomne ved bombeangrebene, der har ramt turistområderne Phuket og Hua Hin samt Surat Thani, der er det sted, hvor mange turister sejler ud til øerne i Thailandbugten.

De store danske rejsebureauer har kun ganske få danskere i de berørte områder. Spies har 61 danskere i Thailand, Star Tour 19 og Bravo Tours 20. Og alle har det godt, lyder det blandt andet fra Spies' produktchef Carlos Cebrian.

»Vi har ingen gæster i Hua Hin-området, men 35 gæster på Phuket, de fleste på Sunwing og Sunprime i Kamala, hvor alt er normalt på hotellet. Det fortæller mine kollegaer dernede. Gæsterne får information om situatioen fra personalet på hotellet«.

I Star Tour betegner pressechef Nikolai Johnsen situationen som alvorlig.

»Det er selvfølgelig en situation, som vi følger meget tæt. Indtil videre har vi fra morgenstunden bedt vores gæster om at holde sig på hotelområdet i dag for lige at kunne afvente situationen, og så kommer vores guider rundt på besøg på hotellerne i dag for at tale med gæsterne. Men min forventning er, at normalen snart vil indfinde sig igen«, siger han.

Alle er trygge

Hos Bravo Tours fortæller direktør Peder Hornshøj, at gæsterne knapt nok har registreret natten og morgenens bomber.

»Umiddelbart føler alle sig trygge. Flere er efter den normale plan på vej hjem i dag«.

Turistsæsonen begynder først rigtig for de danske rejsende i december. Normalt plejer lidt over 150.000 danskere at rejse til Thailand i løbet af en hel sæson.

Ifølge Peder Hornshøj behøver bombeangrebene ikke at få de store konsekvenser for rejselysten til det sydøstasiatiske land.

»Det fantastiske ved Thailand er, at trods hændelser som disse, føler man sig tryg derude. Det har vi set adskillige gange tidligere, hvor der har være politisk uro i Bangkok. Derfor forventer jeg heller ikke, at gårsdagens hændelser får indflydelse på danskernes lyst til at rejse til landet«.

Netop Bangkok - som Bravo Tours-direktøren nævner - har gentagne gange været præget af volsom uro og politiske demonstrationer. Det helt sydlige Thailand har desuden flere gange være ramt af bombeangreb som en del af en etnisk konflikt, som har krævet undtagelsestilstand i mere end ti år. Heller ikke den voldsomme tsunami, der ramt landet i 2004 fik konsekvenser for antallet af turister. I tsunami-året 2004 rejste 11,6 millioner udenlandske turister på ferie i Thailand. Knap 10 år efter var tallet steget til 26,7 millioner.

Den danske ambassade i Bangkok er ifølge Udenrigsministeriet i tæt kontakt med de thailandske myndigheder. Og opfordrer til, at man som dansker i Thailand følger situationen nøje gennem lokale medier og desuden udviser forsigtighed.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden