Foto: Jose Manuel Costa
Sikkerhed og forsikring

Det brænder: Sensommeren er præget af voldsomme brande

Det gælder Californien, Sydfrankrig, kanarieøen La Palma og Portugal.

Sikkerhed og forsikring

Sensommeren er flere steder i Europa og i Californien præget af kraftige skovbrande, der nogle af stederne allerede har hærget en uge eller mere.

Slukningsarbejdet kan trække ud flere uger endnu.

Og når brandene er slukket, kan der stadig være afspærringer i de ramte områder, og det kan betyde, at man måske må aflyse vandreture i bjergrige områder.

Netop nu brænder det stadig i området ved Highway 1 syd for San Francisco i Californien, og i det nordlige Portugal. En brand i nærheden af byen Funchal på Madeira meldes nu under kontrol, og evakuering af turister og fastboende er ophævet. Der forestår dog stadig en større oprydning efter branden.

Det skriver det lokale netmedie madeiraislanddirect.com

Politiken har forsøgt at få overblik over de andre aktive brande.

Truslen drevet over i Sydfrankrig

Denne brand brød ud i onsdags og har ramt et område nord for Marseille.

Den seneste melding fra BBC siger, at branden er under kontrol, men det betyder ikke, at faren er helt drevet over. Det blæser kraftigt i området, og det kan få flammerne til at blusse op igen.

De lokale brandmyndigheder frygter, at branden i så tilfælde kan brede sig i retning mod selve Marseille. Andre medier skriver, at det har været den værste brand i området i 20 år. Byen Vitrolles 25 kilometer nord for Marseille beskrives som totalt udbrændt. Branden har ikke krævet dødsofre. Branden menes at være påsat.

Mange brande i Portugal

Et område på størrelse med Luxembourg er allerede lagt øde i det nordlige Portugal, der har været ramt af snesevis af separate brande den seneste uge. Årsagen til brandene er knastør vegetation og høje temperaturer. Flere af brandene er opstået i nærheden af Porto – andre har hærget længere mod syd i landet.

Brandene har krævet 16 dødsofre, og det er både lokale beboere og brandfolk, der er omkommet.

Påsat brand på La Palma

Ferieøen La Palma, som er en del af de kanariske øer, har været indhyllet af røg og flammer. Branden brød ud i naturparken Cumbre Vieja, og en 27-årig tysker har i følge Der Spiegel indrømmet at være skyld i at have startet branden. Han overnattede i det fri, og han ville brænde brugt toiletpapir af.

Han kunne slet ikke kontrollere branden, der bredte sig til 2.500 hektar. En skovarbejder har mistet livet under branden. 2.500 lokale beboere har været evakueret.

Det har ikke været muligt at finde helt aktuelle oplysninger om branden. Selv om den nu skulle være bragt under kontrol, vil der forestå et større arbejde med oprydning.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Highway 1-branden buldrer stadig

En kraftig skovbrand har nu hærget i tre uger i området ved Highway 1 syd for San Francisco. Turister kan stadig køre på den smukke kystvej, men den er lukket i perider for at give uhindret adgang for slukningskøretøjer. Det sker dog primært om natten, skriver lokale medier.

Der kan gå flere uger, inden Soberanes-branden er slukket. Den har krævet ét dødsoffer. En del lokale beboere har været evakueret.

Branden skyldes et lejrbål, som nogle vandrere undlod at slukke.

Følg de officielle meldinger om branden her.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce