SIKKERT. Det er helt ufarligt at flyde rundt i Den Blå Lagune på Island.
Foto: PETER HOVE OLESEN

SIKKERT. Det er helt ufarligt at flyde rundt i Den Blå Lagune på Island.

Sikkerhed og forsikring

Ny oversigt: Her er de sikreste rejselande i verden

Island topper ny liste og Danmark indtager andenplads.

Sikkerhed og forsikring

For andet år i træk er Island udnævnt til verdens sikreste land at opholde sig i og besøge. Danmark indtager en fornem andenplads efterfulgt af Østrig som nummer tre.

Det er tænketanken Institute for Economics and Peace, som udarbejder listen. Tænketanken anvender 24 parametre som kriminalitet, mordrate, militære udgifter, kriminalitet og terror, skriver det britiske ugemagasin The Week. Det er tiende gang, at Institute for Economics and Peace udgiver rapporten.

De forskellige faktorer kombineres til et enkelt tal med titlen Global Peace Index (GPI), Jo lavere tal, jo sikrere er det pågældende land.

Selv om den islandske undergrund i form af vulkanen Katla rumler for tiden ifølge det islandske Meteorologisk Institut, og der er risiko for et udbrud, anser Institute for Economics and Peace det altså for sikkert for turister at tage dertil.

Til Islands fordel tæller eksempelvis, at østaten ikke har en stående hær, selv om den er medlem af Nato.

Livsfarligt

Mindre sikkert for ikke at sige livsfarligt er det at besøge Syrien. For år tilbage var landet nummer 88, men siden borgerkrigens start i 2008 og islamisk stats opblomstring er Syriens placering raslet ned.

I dag er Syrien sidst og nummer 163 på listen og det absolut farligste land at besøge.

Meget bedre ser det ikke ud i Sydsudan og Irak, men en række lande som Pakistan, Den Demokratiske Republik Congo og måske endnu mere overraskende Nordkorea er ikke længere på top 10 over verdens farligste lande at besøge.

De tre er afløst af Ukraine, Yemen og Libyen, som alle plages af interne stridigheder.

Mellemøsten samt Nord- og Centralafrika skal man ikke tage til, hvis man lider af dårlige nerver eller er bange for sit liv. Landene derfra dominerer top 10 over de farligste.

USA langt nede

Hvis man kigger på nogle af de lande, som danskerne ofte tager til på ferie eller weekend, så er Storbritannien faldet otte pladser til nummer 47 efter lande som Malaysia og Zambia. Tilbagegangen skyldes især Storbritanniens militære engagement i de senere år.

USA ligger helt nede som nummer 103 efter lande som Bolivia, Cuba, Marokko og Angola.

Et par af danskerne solskinsdestinationer er rykket op på listen, selv om de stadig ligger langt, langt nede. Sri Lanka indtager nu 97. pladsen, mens Thailand er nummer 125.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Poul Husted eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce