BACKPACKERMAGNET. Indien er et af ryksækfolkets foretrukne rejsemål, men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man skal have lægebehandling.
Foto: Dhiraj Singh/AP

BACKPACKERMAGNET. Indien er et af ryksækfolkets foretrukne rejsemål, men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man skal have lægebehandling.

Sikkerhed og forsikring

Her koster det kassen, hvis du bliver syg eller skadet på rejsen

Forsikringsselskab har regnet ud, hvor det er dyrest at få lægebehandling uden forsikring.

Sikkerhed og forsikring

Indien er et billigt og eksotisk rejseland og derfor en favoritdestination for især backpackere. Et indisk eventyr kan imidlertid blive en dyr fornøjelse, hvis man kommer til skade eller bliver syg under opholdet og ikke har tegnet en forsikring.

Ifølge en undersøgelse fra det engelske forsikringsselskab Bought by Many er Indien det næstdyreste land at blive behandlet i kun overgået af USA.

De høje omkostninger i USA er velkendte, mens de færreste nok anser Indien for dyrt på lægebehandlingsområdet.

Bought by Many har i undersøgelsen udvalgt de destinationer, som især er populære blandt rygsækfolket, og her topper USA altså listen med 1.044 pund eller 9.280 kroner i gennemsnit for en lægebehandling, hvis man ikke har tegnet forsikring.

LÆS OGSÅ

Sri Lanka er nederst på top 10 listen med 172 pund eller 1.530 kroner for en behandling. Selv den sum er høj for rygsækrejsende.

Backpackerbudget

Flybilletter, overnatning og mad er normalt det, som backpackerne lægger budget efter.

De færreste tænker på, at der kan støde uheld eller sygdom til, som kræver lægebehandling. Hele 35 procent af de unge englændere tegner ikke en forsikring, inden de tager på eventyr.

LÆS OGSÅ

Indien opfylder stort set alle en backpackers kriterier, når det gælder prisniveau altså lige bortset fra lægebehandling, som i gennemsnit løber op i 844 pund eller 7.500 kroner. Det er ni gange så meget, som backpackerne bruger i gennemsnit per uge.

En høj pris for lægebehandling betyder langt fra, at kvaliteten af behandlingen er høj. Indien er nummer 10 på listen, når det gælder kvaliteten ifølge Bought by Manys parametre.

New Zealand er nummer ni på listen, når det gælder pris med en gennemsnitspris på 174 pund eller 1.550 kroner, men World Health Organisation har rost New Zealands sundhedssystem til skyerne.

Det bidrager til at gøre New Zealand det land på listen, hvor man får mest for pengene, når det gælder lægebehandling.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Poul Husted eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce