Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Geoffrey Holman
Foto: Geoffrey Holman

OBS. En ny prognose skal hjælpe off piste-løbere til at planlægge deres ture så de forhåbentlig kan undgå laviner.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hold øje med lavinefaren inden skiferien i Sverige

Nyt site skal informere skiløbere om lavinefaren i de svenske fjelde.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvert år er der skiløbere, der omkommer i lavineulykker.

Det er kun få dage siden, at en dansk mand mistede livet i forbindelse med en lavineulykke på en skiferie i Italien og tidligere på måneden blev en svensk mand hårdt såret, da han skulle inspicere lavinesikkerheden omkring pisterne på de midtsvenske skisportssteder i Tänndalen i Härjedalen.

LÆS ARTIKEL

Nu kan du for første gang kan se lavineprognoser for 21 områder i de svenske fjelde på lavinprognoser.se. Det skriver Dagens Nyheter.

Prognoserne bliver blandt andet lavet på baggrund af vejroplysninger fra det meteorologiske institut i Sverige, fjeldtjenester, lavineteknikere og skisportssteder.

Al information samles af det såkaldte 'fjällsäkerhetsrådet', der udsender prognoser for lavinerisikoen på en skala fra 1 til 5 (se boksen til højre).

»Med hjælp fra de nye lavineprognoser kan alle som løber uden for pisterne undersøge de sidste par dages lavinefare inden de planlægger deres tur«, siger Per-Olov Wikberg fra fjällsäkerhetsrådet ifølge Dagens Nyheter.

Ved turengårtil.dk's tjek af lavinprognoser.se viser det sig, at man skal helt ind på den enkelte destination for at få den reelle lavinefare-vurdering. På forsiden er de forskellige områder nemlig ikke bedømt.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden