Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Amerikansk drøm. Lederen af Den Danske Skiskole, Anders Olesen, vil gerne til Jackson Hole i staten Wyoming, USA – et skiområde, der er kendt fra film.
Foto: Privatfoto

Amerikansk drøm. Lederen af Den Danske Skiskole, Anders Olesen, vil gerne til Jackson Hole i staten Wyoming, USA – et skiområde, der er kendt fra film.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra Alaska til Argentina: Her er 5 skieksperters største pulverdrømme

Puddersne, vild off-piste og god stemning. Se hvor nogle af Danmarks bedste skiløbere oftest tager hen og hvad, der er deres ultimative drømmedestinationer.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anders Olesen, leder af Den Danske Skiskole (foto herover)

Favoritdestination »Det er helt klart St. Anton. Jeg har boet der fire vintre, og jeg mener ikke, man finder noget bedre. Der er rigtigt meget offpiste, og byen har den klassiske østrigske charme frem for steder i Frankrig, hvor der ofte findes betonhøjhuse og generelt ikke er så hyggeligt. Men selvfølgelig, et eller andet sted er byen ligegyldig, så længe bjergene er gode«.

Drømmedestination
»Las Lenas eller Bariloche i Argentina vil jeg gerne til, men ellers er det USA, der virkelig tiltaler mig, selv om det ikke er så eksotisk. Jeg har aldrig kørt i USA, men Jackson Hole er et legendarisk sted, som jeg rigtigt gerne vil opleve. Der er god offpiste, det er et svært terræn, der falder rigtigt meget sne, og så er det et område, der er med i mange ældre skifilm. Der har jeg tit set, de tager til Jackson Hole, så det er et legendarisk sted for mig. Jeg er ikke sikker på, jeg kommer der i den nærmeste fremtid, men jeg skal nok nå det«.

Nikolaj Vang, freestyleskiløber

Favoritdestination

»Jeg er rigtig glad for Whistler i Canada, men favoritten er uden tvivl Hokkaido i Japan. Her er der helt tør puddersne, og der falder mellem 15 og 20 meter på tre måneder. Det sner bare hele tiden. Hokkaido er den ultimative puddersneoplevelse, og eftersom der ikke rigtigt er nogen, der kører der, kan man bare tage op med liften, gå lidt ud til siden, og så har man sne til over brystet«.

LÆS ARTIKEL

Drømmedestination

»Jeg har kørt over hele verden, så jeg har ikke så mange drømmedestinationer tilbage. En af de sidste bliver en realitet til april, og det er heliskiing i Haines, Alaska. Der er ekstremt stejle bjergsider, og den eneste måde at komme derop er med helikopter. Det er ret ekstremt, men sneen skulle være helt fantastisk, og så er der ikke nogen, der kører der. Man hører meget om de store vidder, men en tur hertil kan være risikabel, for vejret er ret ustabilt, og man kan risikere bare at sidde og kigge efter bedre vejr«.

LÆS OGSÅ

Nikolaj Smedegaard, alpinlinjen, Oure Sport & Performance

Favoritdestination
»I tilknytning til Alpe d’Huez-området ligger den lillebitte by, Vaujany. Oure har et hotel her, og herfra går en kæmpelift, der på 15 minutter kan tage dig fra 1.250 til 2.800 meter. Det, jeg godt kan lide, er, at kun få kender stedet, det er en lille by, pisterne holder sig relativt kolde, det er familievenligt, og så er der masser af offpiste. En times kørsel fra Vaujany ligger La Grave, der er en bohemeagtig bjergby med kun én lift. Den går fra 1.400 meter op til 3.200 meter, hvor der er en lille hytte. Så kan man isklatre opad, og nedad er der ingen pister. Intet bliver præpareret, men er rent offpiste«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Drømmedestination
»Bariloche er Argentinas største område. Der vil jeg gerne til. Men jeg synes, at Chamonix er destinationen over alle. Den er en time fra Genève Lufthavn, det er mountaneeringby nr. 1 i Europa, og der er gode restauranter. Samtidig er der fem mindre skiområder i Chamonixdalen, og man får hold i nakken, når man fra byens 1.100 meter kigger opad mod Mont Blanc i 4.800 meters højde. Og så er det det vildeste offpisteområde. Alle har en forestilling om, at USA er den bedste puddersnedestination, men de amerikanere, jeg kender, siger alle, at Chamonix slår USA«.

Jens Borgnæs, skilærer med højeste østrigske uddannelse

Favoritdestination
»I 1982 tog jeg sammen med en kammerat til St. Anton am Arlberg, hvor vi var Danmarks vel nok første skibumser. Det var allerede dengang rigtig godt, selv om det ikke var helt så udbygget, som det er i dag. I dag bor jeg der, og en dygtig skiløber kommer aldrig til at kede sig i St. Anton. Der er altid noget at lave, hvad enten det er på pister eller i det kæmpestore offpisteområde, der er et mekka for freeridere«.

Drømmedestination
»For to år siden var jeg på heliski i en uge med to gæster i Denali National Park i Alaska, hvor Mount McKinley ligger. Der havde vi fantastisk skiløb, så det er en drømmedestination, hvor jeg har været. Mange af de store skiområder over hele verden minder en del om hinanden rent skimæssigt, og i og med at jeg kommer fra St. Anton, der et af de bedste skisteder i hele verden med alt både på og uden for pisterne, må drømmedestinationen være heliski i enten Himalaya eller i Chile eller randonee i Grønland, hvor jeg aldrig har været«.

Josefine Lützau, freerider

Favoritdestination
»St. Anton am Arlberg har et enormt alsidigt terræn, og som freerider har jeg rigtigt mange muligheder. Man skal ikke særlig langt væk for at finde god offpiste, og det gør det til et sindssygt fedt sted at køre. Jeg er kommet der, siden jeg var tre år gammel, og jeg tror faktisk, at St. Anton har det bedste skiløb i hele verden. Jeg kender mange professionelle løbere fra hele verden, og alle siger det samme, nemlig at hele Arlberg-området har noget særligt over sig. Du kan få alt«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Drømmedestination

»Jeg har en drøm om at komme til Lofoten i Norge. Ikke så meget for selve skiløbet, men fordi det skulle være et fantastisk sted at opleve. Det skulle være for at lave noget andet, og da jeg også surfer meget, jeg vil gerne tage en tur, hvor jeg står på ski om dagen og surfer om aftenen. Lofoten har ikke spektakulære bjerge, men et meget specielt terræn, der skulle være helt sindssygt smukt og fedt at opleve«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden