Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stuart Hannagan/istockphoto.com
Foto: Stuart Hannagan/istockphoto.com

Skiferie. Mount Hotham i Australien ligger 369 kilometer fra Melbourne i Victorian Alps i 1.861 meters højde.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er ski-destinationerne, du nok ikke anede eksisterede

Fra Iran og Israel til Indien og Sydafrika. Du kan spænde ski under fødderne de underligste steder.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er lidt ligesom Bill Murray i filmen 'En ny dag truer', når man år efter år tager af sted til de samme gamle skilande.

Sverige, Norge, Østrig, Schweiz, Frankrig ... Har været der. Har gjort det. Har fået t-shirten.

Men faktisk er der langt flere skisteder, du kan boltre dig med brædder under fødderne, end du lige aner.

Udfordringen er bare at komme dertil og spare pengene op, for mange af dem ligger uden for Europas grænser

Se herunder, hvor din næste skiferie kan gå til, hvis du er nysgerrig eller bare trænger til ny skiferie-inspiration.

1. Australien

Du vil være langt væk fra saltvands-krokodiller, kænguruer og koala-bjørne, når du sætter fra og tordner ned af nogle af de autralske pister.

Du kan blandt andet stå på ski på Mount Hotham og i Perisher-området i det sydøstlige hjørne af New South Wales og på Tasmanien. Det bedste tidspunkt af året er fra juni til oktober.

2. Dubai (Forenede Arabiske Emirater)

Når man har så mange penge, at man umuligt kan nå at bruge dem alle, og i øvrigt bor midt i en brændhed ørken, ja, så er det da et kæmpemæssigt indendørs-skianlæg, man bygger.

I SkiDubai kan du boltre dig i sne året rundt på i alt 22.500 kvadratmeter, der er fordelt i alt fem pister, hvoraf den længste er 400 meter lang med et fald på 60 meter.

GUIDEFerie med børn i Dubai

3. Indien

I Gulmarg, i den indiske Kashmir-provins, kan du stå på ski i Himalaya-bjergene. En af verdens højest placerede gondollifte tager dig til toppen, hvorfra det går nedad i et råt, upræpareret terræn.

Der er ikke voldsomt mange andre skiløbere, men hold øje med aberne, der leger i sneen og tag dig i agt for laviner. Og så kan du jo få dig en solid curry, når der er after-ski.

4. Iran

Det iranske skiområde Dizin ligger i Alborz-bjergene nord for Teheran. Det er et af de højst placerede skiresorts i verden, og kombinationen af den høje placering, og områdets beliggenhed tæt på en ørken, giver et stort årligt snefald og en let, tør puddersne.

Og apropos after-ski, er det næppe - med tanke på det muslimske Irans forhold til alkolhol - i Dizin, du giver den maksimum gas til DJ Ötzi, mens du bæller fadbamser på stribe.

5. Israel

Nej, Israel er ikke kun easy living på stranden i Tel Aviv eller fascinerende hyper-religiøsitet i Jerusalem.

Fra januar til marts kan du nemlig fyre den af med ski på på Mount Hermon, der ligger i de besatte Golan-højder kun få kilometer fra grænsen til Syrien.

Destinationen blev etableret i 1971 og har, på trods af lav beliggenhed og klimaforandringer, kun haft et år - i 1999 - hvor der ikke var sne at køre på.

6. Kina

De fleste ved, at der ligger sublimt skiløb tæt på storbyer som Vancouver, Oslo og Geneve. De færreste ved måske, at der kun en time nord for den kinesiske hovedstad Beijing findes et ret habilt skianlæg, Huaibei, der dog får primært får sne fra snekanoner.

Længere nordpå ligger Wanlong-anlægget, der er nyere og har langt færre gæster, fordi det ligger længere væk fra Beijing.

7. Marokko

Du kan (forhåbentligt) få dampende varm couscous og te, når du er færdig med dagens skiløb på de marokkanske skidestinationer Oukaimeden og Michlifen.

Det kunne i hvert fald være en rar afveksling til de anti-burgere, der serveres på skistederne i eksempelvis Norge og Sverige. Og så ligger storbyen Marrakech kun 1,5 time væk, så du kan få både skiferie og storbyferie.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

8. Sydafrika

Når du er færdig med alle de farlige dyr i de sydafrikanske safariparker, kan du sætte kurs mod Afri-Ski, som ligger i Lesotho i cirka 3.000 meters højde.

Skiområdet er ikke særlig stort, men har eftersigende en forrygende funpark. Afri-Ski bliver blandt andet brugt af professionelle teams, der laver film eller træner om sommeren.

9. Sydkorea

Velkommen til Yong Pyong, Sydkorea. Her kan du stå på ski gangnam style. To en halv times kørsel fra den internationale lufthavn i hovedstaden Seoul kan du prøve kræfter med skiløb. Pisterne er normalt åbne fra midten af november til begyndelsen af april, hvor et årligt snefald på godt 2,5 meter sikrer, at der er sne på pisterne.

10. Venezuela

Nu bliver det besværligt. Tæt på Ækvator, gennem jungle og over høje bjerge er det muligt at stå på ski på en gletsjer i de venezuelanske Andesbjerge.

Pico Humboldt hedder stedet, men du skal skynde dig for klimaforandringerne er ved at gøre kål på gletsjeren, og når det sker, kan du stryge Venezuela som en skidestination, du nok ikke anede eksisterede.

For at komme helt op til stedet, hvor du kan spænde skiene på, skal du med Merida-gondolen, der i mange år var verdens højeste beliggende, men i øjeblikket er lukket. En genåbning har dog været planlagt længe uden, at det endnu er sket.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden