Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vildt. I franske Avoriaz har man skabt en af de sjoveste terrænparker i verden.
Foto: Cyril Muller Avoriaz Tourisme

Vildt. I franske Avoriaz har man skabt en af de sjoveste terrænparker i verden.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er verdens vildeste, smukkeste og skøreste skipister

CNN's ekspertpanel har udvalgt 100 af verdens bedste steder at stå på ski.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lad os med det samme slå fast, at skibakken i Hedeland ved Roskilde ikke er med på CNN's liste over verdens 100 bedste skipister. Desværre.

Til gengæld er der masser af andre pister fra hele verden på den omfattende top 100.

Selvfølgelig med hovedvægten lagt på nedfarterne i klassiske skilande som Frankrig, Schweiz, Østrig, USA og Canada.

Men vores nordiske naboer, Sverige og Norge, er også repræsenteret. Begge med en piste hver.

For Sveriges vedkommende gælder det Gransangarner-løjpen i skisportsstedet Riksgränsen helt, helt oppe nordpå, der er stemt ind på en 25. plads, mens Norge kan bryste sig af en 83. plads for OL-bakken i Kvitfjell.

Blandt de 100 udvalgte findes også en række pister i knap så velbesøgte skilande som Chile, New Zealand, Israel, Skotland, Marokko, Japan og Indien.

I panelet, der har været med til at udvælge de 100 pister, er blandt andet den amerikanske OL-skiløber Andrew Weibrecht, John Stifter, redaktør på den amerikanske skiudgivelse Powder Magazine, skiguruen Mike Douglas og Nicola Iseard, der er redaktør på det britiske skimagsin Fall Line.

Her er de øverste 10 på CNN's top 100 liste over verdens bedste pister.

1. Terrænpark af en anden verden

Navn: The Stash
Hvor: Avoriaz, Frankrig
CNN-eksperternes begrundelse: The Stash er en af det populære franske skisportssted Avoriaz' allerstørste attraktioner. Den 1,3 kilometer lange løjpe er halvt skovpiste, halvt terrænpark, og er designet med hjælp fra snowboard-kongen, og bagmand for Burton Snowboards, Jake Burton. Det anbefales at holde godt øje med træerne undervejs.

2. Canadas mest spektakulære

Navn: Dave Murray Downhill
Hvor: Whistler, British Columbia, Canada
CNN-eksperternes begrundelse: Styrtløbspisten her har adskillige prominente konkurrencer på cv'et, og er opkaldt efter den tidligere canadiske skiløber Dave Murray. Kodeordene er hurtighed, hældning og fascination. Men man skal passe på med både de isede sektioner og områder, hvor der pludselig kan være meget stejlt.

3. Piste med helt utrolig længde

Navn: Ventina
Hvor: Cervinia, Italien
CNN-eksperternes begrundelse: Italienske Cervinia er et familievenligt område og Ventina-pisten er på listen - ikke fordi den er stejl, smal eller puklet - men fordi den er lang. Meget lang. Hele otte kilometer kommer du ud på, når du tager en tur ned ad Ventina. Og den passer både begyndere og øvede.

4. Til ære for den faldne soldat

Navn: Glen's
Hvor: Snowbird, Utah, USA
CNN-eksperternes begrundelse: »Glen's er stejl, udfordrende og får masser af sne - det er virkelig verdensklasse terræn«, lyder det blandt andet om den amerikanske skiperle Glen's i delstaten Utah. Pisten ændrede navn sidste år og blev opkaldt efter den amerikanske soldat Glen Doherty, der blev dræbt i terrorangrebet på det amerikanske konsulat i libyske Benghazi i 2012. Den faldne soldat stod ofte på ski i netop det område.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

5. Lumsk blå piste

Navn: Grand Solliet
Hvor: Sainte Foy, Frankrig
CNN-eksperternes begrundelse: Ifølge redaktøren på det britiske skimagasin Fall Line, er Grand Solliet en lumsk affære. Den blå piste ser umiddelbart ikke særlig vanskelig ud, men den er lang og du får pludselig masser af fart på, og inde mellem træerne, er der masser af fantastisk offpiste.

6. Chilensk adrenalinsus

Navn: Adrenalina
Hvor: Valle Nevado, Chile
CNN-eksperternes begrundelse: Det er nok et fåtal af danske skiløbere, der kan krydse de chilenske pister af på tjeklisten. Men det er synd. For der er masser af sneoplevesler i Sydamerika. Også nogle af dem, der rusker lidt op i adrenalinproduktionen - som navnet på denne piste antyder.

7. Stejl, bred og med utrolig udsigt

Navn: Skyward
Hvor: Whiteface Mountain, New York, USA
CNN-eksperternes begrundelse: »Skyward er en af mine favorit-pister, fordi den er stejl, bred og har en udsigt, der i mine øjne ikke fås bedre nogle andre steder i verden«, siger Andrew Weibrecht, der er amerikansk OL-medalje-vinder. Man skal holde øje med de mange professionelle, der ofte kan ses på pisten.

8. 15 kilometer sydamerikansk skioplevelse

Navn: Cenidor, Marte og Mercurio
Hvor: Las Leñas, Argentina
CNN-eksperternes begrundelse: Pisterne her er nogle af dem, der kun kan nås via helikopterflyvning. Men så har du også en tur ned på godt og vel 15 kilometer - der anses for at være en af Sydamerikas største skioplevelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

9. Et smut til Squallywood

Navn: The Palisades
Hvor: Squaw Valley, Californien, USA
CNN-eksperternes begrundelse: Når den første sne falder i Californien, er pisten The Palisades det første sted, som redaktøren på Powder Magazine, John Stifter, sætter kursen mod. »Her dukker de bedste af de bedste løbere op og håber på at blive den næste stjerne. Derfor kaldes område også for Squallywood«, lyder det blandt andet.

10. Italiensk fartmonster

Navn: Olympia
Hvor: Cortina, Italien
CNN-eksperternes begrundelse: Vil du have fart, rigtig meget fart, er denne italienske speedmaskine legendarisk blandt de bedste løbere. Men stedet tiltrækker også de nyrige, så hold godt øje med dem, der står på ski i dyr pels og besvarer opkald på deres diamantbesatte mobiler, midt på pisten.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden