HI-LIFE. En skoleklasse fra Sydafrika får timer hos den danske skiinstruktør Marianne Clausen i 3000 meters højde.
Foto: Thomas Heiberg-Iürgensen

HI-LIFE. En skoleklasse fra Sydafrika får timer hos den danske skiinstruktør Marianne Clausen i 3000 meters højde.

Sne og ski

Danske skiinstruktører underviser børn på pisten i Sydafrika

1,5 km piste og høj sol. Skisæsonen i Sydafrika er lige nu i fuld gang.

Sne og ski

Mens de fleste turister fra nord kaster sig over storvildtsafari i 25 graders varme, så er det blandt sydafrikanerne selv blevet eksklusivt at søge op i 3000 meters højde i staten Lesotho for at udnytte vinterens muligheder for skiløb på den sydlige halvkugle netop nu.

Trods at der kun er en pist på 1,5 kilometer, så er vinterugerne fra juni til og med august udsolgt, længe før sæsonen går i gang. For man råder kun over 250 senge i det lille skiresort i Maluti-bjergene.

To danske skiinstruktører er der nede netop nu, Marianne Clausen og Thomas Heiberg-Iürgensen, udsendt af Snowminds.dk, og de er imponerede over entusiasmen.

Meget lærenemme »Bare tanken om at stå på ski hernede var noget, jeg skulle vænne mig til. Det er jo Afrika! Men det er så fedt at mærke glæden ved skiløb hernede, og de afrikanske børn er meget lærenemme«, siger Marianne Clausen, som kom til Lesotho efter en sæson som skilærer i Østrig.

Det har også overrasket Marianne, at sydafrikanerne er så gode til afterski.

LÆS ARTIKEL

»Jeg troede helt ærligt ikke, at konceptet afterski fandtes hernede. Men når skidagen er ovre, er der virkelig gang i den. Gæsterne fester og danser, og det er fedt at være en del af«, siger Marianne Clausen.

For med så få senge og alle gæster og instruktører samlet på et sted med hundredevis af kilometer til nærmeste by, så bliver skiferien også en slags partyzone, hvor gæster, tjenere og instruktører alle gør, hvad de kan for at løfte stemningen, også i aftentimerne.

Glade for danskere

For lederen af skiskolen i Afriski, Mike Todd, har det været en stor gevinst at få de danske skilærere til Lesotho.

»Europæere har en helt anden forståelse for skiløb. Så vores gæster føler, at de får en unik oplevelse ved at blive undervist af de danske instruktører, fordi de har styr på teknikkerne og traditionerne omkring skiløb«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Også det danske firma er glade for mulighederne for at give deres instruktører nye oplevelser, så Christoffer Vorre fra Snowminds.dk regner med at sende 5-7 danske instruktører til Lesotho til næste år, når de er færdige med at tage sig af familier og børn i Østrig.

»Eneste problem er, at nogle af skigæsterne er på afrikansk tid. Så nogle gange kommer de en halv time eller en time for sent til deres skilektion. Eller de kommer slet ikke. Men humøret er højt«, fortæller Christoffer Vorre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce