Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 Ikiwaner/Creative Commons
Foto: Ikiwaner/Creative Commons

POPULÆRT. Innsbruck er et oplagt skiområde. En ny rute fra SAS er dog ikke optimal for skifolket.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny skirute fra SAS rammer ved siden af

SAS flyver fra december direkte fra København til Innsbruck, men på en dag som passer dårligt med indkvartering på skisportsstederne.

Sne og ski
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Umiddelbart ligner det godt nyt for skifolket, at SAS fra december vil flyve direkte fra Københavns Lufthavn til Innsbruck, som er lige i hjertet af det østrigske skiland. Men SAS flyver udelukkende ruten på søndage, mens feriehytter og lejligheder typisk udlejes fra lørdag til lørdag.

Så hvis man vil flyve med det skandinaviske selskab, kommer man altså til at miste den første nat i den lejede feriebolig, og man skal selv finde et sted at bo den sidste nat inden hjemflyvningen.

»Innsbruck ligger utrolig godt for mange skidestinationer både i Østrig og Italien, og vi ser frem til at tilbyde denne mulighed til vores kunder«, siger direktør for Network, Simon Pauck Hansen, SAS, i en pressemeddelelse. Ruten er planlagt med aftenafgange, så kunderne kan få en hel dag hjemme eller på destinationen før afrejse. Flyselskabet har mødt en stigende efterspørgsel på flyrejser til skidestinationer, oplyser pressemeddelelsen.

Umuligt at få plads i lufthavnen

Politiken spørger derfor SAS, hvorfor de flyver søndag-søndag, når lejemålene i boligerne typisk går lørdag-lørdag. SAS’s kommunikationsafdeling svarer, at man godt er klar over, at lørdag er den store skiftedag, men at det ikke var muligt at få plads i Innsbrucks lufthavn på lørdage.

Priserne svinger fra 1.800 kroner til 6.200 kroner mellem januar ogl marts, viser et tjek, Politiken har foretaget. Den billigste Go Light-billet, hvor man kun kan have håndbagage med, sælges ikke på denne rute. Derfor er indtjekket bagage med i prisen, og skiudstyr kan erstatte en normal kuffert uden merpris. Man kan stadig have et stk. håndbagage med.

Airberlin har også en direkte rute København-Innsbruck – og flyver også på lørdage.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden