Advarsel. Vej-pirater går efter turister, snyder dem og stjæler deres værdigenstande.

Advarsel. Vej-pirater går efter turister, snyder dem og stjæler deres værdigenstande.

Sundhed og sygdom

FDM advarer imod motorvejspirater i Spanien

Velkendt svindel-fænomen fra Østlandene har bredt sig til Spanien.

Sundhed og sygdom

Danske turister, der er på bilferie i Spanien, bør netop nu være påpasselige overfor motorvejstyve.

Typisk bliver man på den ene eller den anden måde vinket ind til siden og distraheret af en person, mens en anden snupper de værdigenstande, der er i bilen.

Den norske avis Aftenposten skriver, at flere nordmænd har været udsat for disse tricks. Eksempelvis oplevede far og søn, Bjørn og Stein Thorsvik, at noget ramte deres bil, da de kørte på en vej udenfor Barcelona i juni måned i år. Samtidig pressede en stor BMW dem ind til siden.

LÆS ARTIKEL

Da de stoppede blev de afledt af en mand, der kom ud af bilen og talte uforståeligt.

»Samtidig må en anden mand have været inde i vores bil og stjæle vores værdigenstande«, siger Bjørn Thorsvik til avisen.

I andre tilfælde har tyvene kørt op på siden af deres ofre og signaleret kraftigt, at de skulle køre ind til siden, eksempelvis fordi der var noget galt med deres dæk.

Vejpirater
Det er Real Automóvil Club de España (RACE), den spanske pendant til Forenede Danske Motorejere, FDM, der advarer om det ubehagelige fænomen.

LÆS ARTIKEL

Feriekonsulent i FDM, Michelle Holmegaard, fortæller, at det er et velkendt fænomen i Østlandene, men at organisationen ikke har hørt om danske tilfælde i Spanien.

»De kaldes for 'highway pirates' (vej-pirater.red), og de går især efter personer i udenlandsk registrerede biler, lejebiler og biler med campingvogne«.

Signalerer, at man har punkteret dæk

Michelle Holmegaards råd til bilister er at være vågen:

»Man skal være opmærksom, hvis nogen begynder at vinke dig ind til siden og prøver at signalere, at man skal stoppe, og at man for eksempel er punkteret på bagdækket. Det kan være et trick. Har man behov for at holde ind til siden, er det en god ide at holde godt øje med sine ting«.

Feriekonsulenten råder også til, at man er opmærksom, hvis en person, der udgiver sig for at være politi, udviser mistænkelig opførsel. Hvis man er i tvivl, er det en god ide at bede om at se legitimation.

LÆS ARTIKEL

Netop i sommer arresterede spansk politi en gruppe, der udgav sig for at være politi og var klædt i falske uniformer. Andre har ifølge Aftenposten givet sig ud for at være vejarbejdere.

Ifølge FDM nævner den spanske organisation ikke et særligt område, man som turist især skal være påpasselig i, men RACE oplyser, at antallet tyverier begået af falske politibetjente på motorvejene omkring Madrid og i Catalonien er i stigning.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce