TRICK. Det såkaldte kugletrick, hvor de forbipasserende skal finde en kugle under en æske, er et klassisk gadetrick. (Arkivfoto)
Foto: LARS HANSEN

TRICK. Det såkaldte kugletrick, hvor de forbipasserende skal finde en kugle under en æske, er et klassisk gadetrick. (Arkivfoto)

Sundhed og sygdom

Tricktyve har kronede dage i Berlin for tiden

Dansk turist blev lettet for 1.000 euro på åben gade i Berlin.

Sundhed og sygdom

Tricktyve i Berlin har i disse dage blikket rettet mod de horder af turister, der strømmer til den tyske hovedstad - heriblandt mange danskere på efterårsferie.

En dansk turist blev særligt hårdt ramt forleden, skriver avisen Berliner Zeitung. Han blev nemlig frastjålet 1.000 euro på åben gade på Tauentzienstrasse, et populært indkøbsstrøg, hvor man bl.a. finder stormagasinet KaDeWe.

Danskeren var sammen med sin kone stoppet op for at deltage i et gadespil - sådan ét, hvor spilleren står med tre små æsker, og så skal man gætte, under hvilken af æskerne en lille kugle ligger.

LÆS OGSÅ

Det er et oldgammelt trick, hvor turisten ofte får lov til at vinde et par af de indledende runder, men ender næsten altid med at tabe alle sine penge.

I dette tilfælde var danskeren så overbevist om, at han kunne gennemskue tricket, at han greb i sin tegnebog for at satse 50 euro (cirka 400 kroner). Samtidig så en af spillerens medsammensvorne sit snit til at gribe nogle sedler fra danskerens tegnebog, i alt 1.000 euro.

Betjente i civil kiggede dog også med, og de pågreb på stedet tyvene.

Stor aktivitet blandt tricktyve

Men politiet i Berlin advarer om, at der er stor aktivitet blandt tricktyvene for tiden. De opererer tilsyneladende mest i City West, altså området omkring Kurfürstendamm.

Politiet har oprettet en infobod på Breitscheidplatz, hvorfra de også udleverer brochurer, der advarer mod tricktyvene. De bliver ofte anholdt af politiet, men slipper typisk med en bøde, og dagen efter ligger de igen på lur efter turister.

LÆS OGSÅ

Turengårtil.dk skrev for nylig om et andet svindelnummer, der også har til formål at lokke penge fra turister. Det foregik i Paris, men kan også ses i Berlin:

Det er ofte unge piger, der foregiver at samle ind til en organisation for handicappede. De går rundt med en seddel, hvor man skal skrive sit navn, og derefter prøver de at lokke penge fra turisten.

Fra Paris hører turengårtil.dk om endnu et trick, der sikkert allerede er velkendt:

Det gik ud over en dansk turist, der spadserede alene langs en ret øde strækning ved Seinen.

Han bliver standset af en ung pige, der samler en ring op lige foran ham. Hvad hun egentlig ville, står lidt uklart, men hun presser ham til at prøve ringen - måske for at overbevise ham om, at det var hans egen ring, hun havde fundet, og at hun derfor havde krav på findeløn.

Danskeren gjorde dog det nok eneste rigtige i den sag: han gik uforstyrret videre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce