Kontanter på rejsen: Her skal du hæve dem

Valutabutikker, banker eller hæveautomater. Se, hvad der er smartest her.

Sundhed og sygdom

De fleste vil godt have lidt fremmed valuta med sig på lommen på udlandsrejsen.

Og selvom det i turengårtil.dk's eksempel er Danske Bank, der er skarpest på kursen på pund den pågældende dag, vurderer partner Morten Westergaard fra pengeprisportalen Mybanker, at det generelt bedst kan betale sig at veksle gebyrfrit hjemmefra i for eksempel Dan-exchange eller Forex-butikkerne.

LÆS OGSÅ

Mange banker tager cirka 30 kroner i gebyr for valutaveksling, ligesom kurserne tit er lidt bedre hos valutabutikkerne.

Hvis du får behov for store kontantbeløb under ferien, vil en udenlandsk hæveautomat ofte give den bedste kurs. Hævegebyret for VisaDankort kort er typisk 30 kroner og for MasterCard, Diners med videre 50 kroner – som lige skal med i regnestykket, før du jubler over en skarp kurs ved pengeautomaten.

Vær opmærksom på loft
Men inden du prøver at tømme ATM-automaten i ferielandet, så bemærk, at alle kort har et loft over det daglige og det månedlige beløb, der kan hæves. For VisaDankort er grænsen bare 2.000 kroner om dagen og 20.000 kroner pr. 30 dage for både automattræk og betalinger i butikker.

Og, påpeger Morten Westergaard fra Mybanker:

»Det kan stort set aldrig betale sig at tage valuta med hjemmefra, eller hæve store kontantbeløb i udenlandske hæveautomater. Også fordi det er dumt at gå rundt med mange kontanter på sig«.

Så med mindre kursen på eksempelvis dollaren stiger markant, mens man sidder i flyet på vej mod Fort Lauderdale, New York eller et andet sted i USA, er det en dårlig – og dyr - idé at rejse ud med store kontantbeløb i rejsetasken.

FIK DU LÆST?

Side 1:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden