Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Skål. Pas på med den våde frokost på cykelferien i Europa.
Foto: Molka/istockphoto.com

Skål. Pas på med den våde frokost på cykelferien i Europa.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tohjulet promillekørsel kan koste kassen på cykelferien

Mange europæiske lande har klare promillegrænser for cyklister. Og bøder er dyre.

Sundhed og sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De mange danskere, der tager på cykelferie i udlandet, skal tænke sig om inden de bestiller fadbamser eller god rødvin til frokosten.

For selv om vi i Danmark ikke har nogen defineret promillegrænse for cyklister, ser det ganske anderledes ud i en række europæiske lande, skriver FDM, Foreningen af Danske Motorejere, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ

Eksempelvis må du ikke have en promille på mere end 0,5 før hammeren falder i cykelgale Italien. Og hammeren kan falde med et smæk på helt op til 3.800 kroner.

Selv om FDM anbefaler, at man lader bilen stå og tager cyklen i stedet, hvis man har drukket på ferien, er det med visse forbehold.

»Cyklen er for mange ikke bare en trofast ledsager i det daglige. Det er også populært enten at tage den med på ferie eller leje en cykel på feriestedet. Men ligesom man ikke skal køre bil, hvis man har drukket, skal man også lade cyklen stå, hvis man er beruset«, lyder det fra adm. direktør i FDM travel, Jan Lockhart.

Drop stangstiv kørsel

Knap så er kontant er udmeldingen fra Cyklistforbundet, der har 18.000 medlemmer herhjemme.

»Vi vil kraftigt opdfordre til, at man ikke kører på cykel, hvis man er stangstiv. Det er helt klart en dårlig ide«, siger kommunikationschef Frits Bredal til turengårtil.dk.

LÆS OGSÅ

Han mener, at det er et spørgsmål om at udvise ansvarlighed.

»Man skal orientere sig i forhold til det land man er i og tage bestik af stedet og regelsættet«, siger Frits Bredal og understreger, at »det er forsvarligt at cykle selv i situationer, hvor det ville være en dårlig ide at køre bil«.

Det er dog ikke kun de italienske vine man skal være opmærksom på, når man er af sted.

Tager man på vingårdsbesøg i Frankrig - eksempelvis på den klassiske vinrute i Alsace - så koster det fra 1.000 kroner og op ad, hvis man har en promille på mere end 0,5.

Og har man lyst til at hygge sig med det gode tjekkiske øl på ruterne i Tjekkiet, bør man vide, at her er der nultolerance i forhold til tohjulet promillekørsel. En eventuel bøde begynder ved de 3.000 kroner.

Også i Slovakiet er der nultolerance.

Foruden Danmark er der ingen promillegrænse for alkoholcyklisme i Sverige, Norge, England, Irland og Finland. Dog gælder det, at man som cyklist ikke må være så beruset, at man ikke kan cykle på forsvarlig vis.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden