Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Privatfoto
Foto: Privatfoto

FRED OG RO. Cecilie Stenspil tager en ’selfie’ inden læsning af bog og ro i tre uger på Korfu.

Rejseminder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skuespillers rejseminder: »Grønland smelter altså!«

Cecilie Stenspil fortæller om rejser til Grønland og de europæiske hovedstæder.

Rejseminder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Min første rejse ...

var med min familie i en gammel bil på tur i Europa. Jeg har været 5-6 år, og vi kørte ’ned i verden’ til forskellige lande og stoppede på vejen. Det skønne ved at køre selv på ferie er, at man kan stoppe ind, hvornår man vil, især når børnene har brug for at komme ud.

Min bedste rejse ...

var tre uger til Korfu i Grækenland, hvorfra vi sejlede til en lille ø, Antipaxos. Man sejler ud med en motorbåd i halvanden time og så lige en lille tur mere med en anden båd. Her er havet så blåt, så blåt. At sidde der med en god bog og bare være tvunget til at slappe af – det var godt.

Min værste rejse ...

Da vi for nogle år siden skulle filme til ’Livvagterne’ i Marrakesh i Marokko, var halvdelen af bagagen ikke kommet med fra lufthavnen i Paris. Heldigvis var kameraudstyret med som håndbagage, så vi kunne godt lave nogle af optagelserne. Men det var så besværligt uden kostumer, kontaktlinser osv. Bagagen kom et par dage senere, og det lykkedes at få det hele i kassen.

På rejser medbringer jeg altid ...

En god bog og solcreme. Jeg er så lys i huden, så det er nødvendigt.

Min favoritrejsepartner ...

er min kæreste og min familie. Jeg kan bedst lide at rejse med folk, der er tætte på mig.

Min seneste rejse ...

var til Berlin for at se teater på Schaubühne og spise god mad. Berlin er så tæt på, og der er så meget godt teater. Nogle gange ser jeg blot en enkelt forestilling, andre gange tager jeg nogle stykker. Jeg forstår ikke tysk til perfektion, men får teateroplevelsen ind på andre måder.

Mit bedste rejsemåltid ...

har jeg blandt andet fået i Rom på et lillebitte sted, Pierluigi, hvor jeg fik noget fantastisk pasta med aubergineblomster. Jeg elsker også at spise kager i Paris, og på Korfu stod valget mellem to restauranter: et fint sted med hvid dug og levende lys eller et mere jævnt sted med ternede duge. Sidstnævnte restaurant havde mange gæster, og det var de lokale, der kom her. På det sted fik vi selv lov til at vælge vores fisk, som blev grillet over kul og smagte fantastisk.

Det dummeste, jeg har gjort på en rejse, er ...

at jeg tror, jeg er en god vejviser og kan finde ud af metroplaner og den slags. Men her kunne jeg bestemt godt øve mig noget mere. Jeg er også god til at køre på ferie i en for gammel bil, som kører varm på vej op ad en færgerampe. Som det skete på Bornholmerfærgen en gang.

Jeg rejser altid tilbage til ...

de europæiske hovedstæder, men også til Grønland, hvor jeg har været i november en gang i forbindelse med en arbejdsopgave. Jeg var blandt andet på moskusoksesafari, og guiden fortalte, at isen var gået halvanden kilometer tilbage bare på et år. Grønland smelter altså! Hvor er vi mange, der glemmer, at det er en direkte følge af, at vi flyver af sted til New York ...

Mit bedste tip til Grønland ...

Husk utroligt varme sko, for det er afsindigt koldt. Derfor var det heller ikke nogen god ide, at jeg steg ud af flyet uden at have lukket min frakke, fordi det var varmt inde i flyet.

Den mest interessante person, jeg har mødt på en rejse ...

er den amerikanske skuespiller Steve Martin, som jeg mødte på en rulletrappe i en forretning. Jeg var så starstruck, at jeg ikke turde hilse på ham.

Min næste rejse ...

går til Paris, hvor jeg skal se David Bowie-udstillingen, som åbner til foråret. Jeg vil også gerne et varmt sted hen, Bali eller Maldiverne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden