Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anne Nøhr Ringgren/Visit jammerbugten
Foto: Anne Nøhr Ringgren/Visit jammerbugten

JAMMERGLAD. Anette Støvelbæk er glad for Svinkløv og Jammerbugten, hvor hun både er kommet privat og som her under optagelserne til TV 2-serien 'Badehotellet'.

Rejseminder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rejseminder: »Der er så sindssygt meget himmel ved Jammerbugten«

Anette Støvelbæks favoritby er Amsterdam, men hun er ked af, at hun ikke har rejst mere i Danmark.

Rejseminder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den rejse i Danmark, der har gjort størst indtryk på mig, er …

en uges ferie for fem år siden med familien i sommerhus i påsken ved Svinkløv og Jammerbugten.

Dele af tv-serien ’Badehotellet’, hvor jeg medvirker, er også optaget deroppe. Jeg har ikke rejst så meget i Danmark, men besøget deroppe har overbevist mig, hvilket fantastisk landskab vi har. Det er lige så foranderligt som i mange andre lande.

Vi mangler bare nogle bjerge, men Jammerbugten er smukt kuperet med kæmpevidder, og så er der så sindssygt meget himmel. Der er også en vidunderlig bred vifte af farver.

Besøget i Nordjylland var typisk Danmark – den ene dag var det høj solskin og i korte ærmer, og næste dag var det snestorm.

Jeg kan bedst lide at rejse …

sammen med andre. Jeg kan ikke lide at rejse alene, jeg vil gerne have nogen at dele oplevelsen med. Jeg bryder mig ikke om at være alene i verden.

Jeg vil gerne have min mand og mine børn med. Den ældste, Lue, er flyttet hjemmefra, så jeg ved ikke, om vi får ham med mere – måske hvis vi betaler – men den yngste Thor vil stadig gerne med os.

Jeg vil aldrig rejse tilbage til ...

Sanur Beach på Bali. Jeg havde ellers gjort et grundigt forarbejde, og alle havde sagt, det var en dejlig strand, ikke mindst hvis man havde små børn. Men der var tale om plummervand, og det var alt for turistet. Jeg græd næsten.

På ferien spiser jeg næsten …

altid morgenmad, og det gør jeg næsten aldrig derhjemme. Både fordi nogen laver den til mig, og fordi det er en hyggelig måde at begynde dagen på sammen i ferien.

Derhjemme har jeg for megen fart på og tager ofte ud og svømmer eller træner om morgenen.

Jeg kan bestille øl på …

nok desværre kun syv sprog, og det er lidt banalt: engelsk, tysk, fransk, spansk, svensk, norsk og dansk. Hov, jeg kan naturligvis også bestille på italiensk, ha, ha!

Mit mest mindeværdige feriemåltid …

fik jeg som ung på en ferie i Portugal. Der fik jeg en havaborre, som næsten var hevet op på grillen direkte fra vandet. Fisken var totalt frisk – og så sidde at kigge ud over havet, mens man spiste – vidunderligt.

Min bedste kunstoplevelse…

fik jeg på vores bryllupsrejse til Amsterdam i 1989 på Rijksmuseum. Der havde jeg en aha-oplevelse med Vincent van Gogh, som jeg altid har været glad for.

Maleriet var ’Hvedemark med krager’, som for mig både er et dødsbillede, men også enormt smukt.

Det dummeste jeg har gjort på en rejse ...

var i Rumænien i 1984-1985. Jeg var advaret mod at veksle penge, men på gaden var der en, som så meget tilforladelig ud. Selvfølgelig blev jeg snydt. Det var et pengebundt, der var rullet sammen, men selvfølgelig var der ingen penge i.

Det mest mindeværdige hotel jeg har boet på …

er Boscolo Venezia. Det er femstjernet og ligger selvfølgelig ud til en kanal. Det gør de jo i Venedig. Det er nærmest et slot indvendigt, og alle værelser er forskellige.

Jeg boede der i forbindelse med filmoptagelser, og det var på det tidspunkt, jeg begyndte at lære italiensk.

Jeg rejser altid tilbage til ...

Amsterdam og har været der mindst fire gange. Det startede med bryllupsrejsen i 1989. Byen minder mig om København, og hvis jeg skulle bo et andet sted end København, var det nok Amsterdam.

Mit bedste tip til Amsterdam…

er, hvis man har børn med, at besøge Pannenkoekenhuis Upstairs. I pandekagehuset får man pandekager med al slags fyld både som måltid og dessert.

Ellers er byen fyldt med parker, vidunderlige pladser, gøgleroptræden, små gader med alskens butikker og naturligvis også en kanalrundfart.

Min næste rejse ...

skal være snart, for jeg har fortjent en ferie! Sidste år skulle vi have været til Maldiverne, men måtte aflyse på grund af sygdom. Maldiverne ligger og venter på mig, inden de forsvinder i havet, men jeg ved ikke hvornår.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Poul Husted eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden