Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

ØV. Vejrudsigten lover regn, regn og atter regn de kommende dage. Vil du have sommer er du nok nødt til at rejse væk fra Danmark og Valby Bakke, hvor billedet er taget i dag.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dårligt vejr giver dyrere afbudsrejser

Det dårlige vejr giver travlhed hos charterbureauerne - og dyrere rejser.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regnen siler ned over det meste af Sjælland her til formiddag. Og senere på dagen når regnen også Fyn og Jylland.

Vejrudsigten for de kommende syv dage lyder på ustadigt vejr med byger. Og det giver travlhed hos de danske rejsebureauer.

»Folk kimer os ned, og nettet gløder«, fortæller kommunikationschef hos Star Tour, Stig Elling, og fortsætter:

»Vi sad og kiggede på det i går aftes, og der havde vi cirka 3.800 pladser tilbage i resten af skoleferien. Vi vil gerne finde ekstra pladser, for der er meget stor efterspørgsel fra danskerne lige nu, men det er svært at finde flere sengepladser i Sydeuropa. Danskerne er jo ikke de eneste, der gerne vil væk fra det dårlige vejr. Det gælder også for Sverige, Norge, Finland og Tyskland«.

LÆS ARTIKEL

Stig Ellings bedste bud er, at der er omkring 15-20.000 charterrejser tilbage fra Danmark denne sommer, og det er langt fra nok til at dække efterspørgslen:

»Mange kommer til at gå forgæves denne sommer. Skal man af sted to voksne og to børn, så er det næsten umuligt at finde noget i ugerne 29, 30 og 31, som er de mest populære uger«.

3.000 for en uges solferie

Turengårtil.dk har søgt på afbudsrejser hos de store danske charterbureauer for at finde de billigste rejser, der er tilbage i markedet. Og her er det tydeligt, at efterspørgslen er høj og udbuddet lav.

Der er nemlig ingen afbudsrejser nede omkring de 1.000-1.500 kroner, som mange danskere ellers har nydt godt af i sidste øjeblik de foregående somre.

Den billigste afbudsrejse lige nu er 3.099 kroner for en uges uspecificeret rejse til Tyrkiet med Scanway/Tyrkiet Eksperten.

Og man skal ikke regne med, at priserne bliver billigere, advarer Stig Elling:

»Det er sælges marked lige nu. Det bliver ikke billigt i år, så mange danskere skal nok lige sluge en pille og enten affinde sig med, at priserne er højere end normalt for en afbudsrejse. Der vil nok være nogen, som må erkende, at økonomien ikke rækker og derfor må blive hjemme«.

Kan man vente med at tage af sted til august, uge 32 og frem, ser udbuddet derimod lidt bedre ud.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden