Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Grafikeray/iStockPhoto
Foto: Grafikeray/iStockPhoto

SOLFERIE. Alanya i Tyrkiet er en af de feriedestinationer, der de kommende uger får besøg af mange danskere.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Undgå disse feriesteder, hvis du ikke vil møde din nabo

Særligt tre lande tiltrækker danskere som fluer til en flødeskumskage. Se hvor flest danskere solbader de kommende uger.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gider du ikke høre klingende jysk, syngende fynsk eller drævende sjællandsk på ferien, så kryds fingre for, at der ikke står Kreta, Alanya eller Mallorca på feriebilletten.

Det er nemlig de allermest populære destinationer til danskernes sommerferie, viser en rundringning til de fire største charterselskaber Spies, Star Tour, Apollo og Bravo Tours, som til sammen sender omkring 540.000 danskere på ferie hen over sommeren.

»Der, hvor der kommer til at være flest, og som næsten overgår alt andet, er Tyrkiet. Det kører for fuld drøn. Landet er virkelig en magnet, fordi det er uden for EU og dermed billigere, samtidig med at infrastrukturen fungerer, så det er virkelig eftertragtet«, forklarer salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

Græsk krise skræmmer ikke danskerne Han glæder sig også over, at den økonomiske krise i Grækenland ikke har skræmt de danske feriegæster væk.

LÆS ARTIKEL

Den samme tendens gør sig gældende hos Apollos gæster.

»Det er godt at konstatere, at det græske øhav – til trods for landets finansielle problemer – er lige så attraktivt som tidligere. Danskerne booker lige så mange rejser til Kreta, Rhodos, Samos, Santorini og tilmed til de små uberørte græske øer, som de altid har gjort«, forklarer kommunikationschef Rikke Koks Andreassen.

Kanariske øer er et overraskende hit
Heller ikke på De Kanariske Øer, som tidligere langt fra har været en klassisk sommerferiedestination, kan man blive fri for risikoen for at rende ind i naboen fortæller flere af bureauerne.

»Det er overraskende, at Gran Canaria har solgt så godt. Men det hænger nok sammen med, at forsommeren har været så elendig, og at vejrudsigten fortsat er lige så ringe, så mange vil være helt sikre på at finde sol og varme, og det kan de på Gran Canaria«, fortæller informationschef hos Bravo Tours, Bent Bernardi Sørensen, mens det hos Apollo særligt er den kanariske ø Fuerteventura, som står højt på danskernes ønskeliste.

Tommelfingeren ned til Bulgarien

Mens Middelhavslandene Spanien, Grækenland og Tyrkiet storhitter blandt danskerne i år, er der også destinationer, hvor de lokale må kigge lidt længere efter de rød-hvide farver, end de har gjort de seneste år. Det gælder blandt andet Bulgarien, hvor begejstringen over de billige priser og de gode strande er blevet aflyst af frygten for at havne midt i en larmende ungdomsfest.

LÆS ARTIKEL

»Bulgarien får færre gæster, end destinationen plejer. Det skyldes blandt andet, at en del familier har været i tvivl om, hvorvidt der er for meget ballade og ungdom i forhold til en familieferie«, fortæller salgsdirektør i Star Tour Stig Elling.

Ifølge ham er familiernes frygt dog ubegrundet.

»Det er i bestemte områder, at der er rigtig meget gang i den, men familieområderne ligger væk fra bargaderne. Men der er ingen tvivl om, at de lider under Sunny Beach fænomenet«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden