Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
GEORGIOS KEFALAS/AP
Foto: GEORGIOS KEFALAS/AP
Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Paris Hiltons nytårsfest truer freden på thailandsk turistmagnet

Lokale hoteller protesterer, men mega nytårsfest på Phuket er på plads.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Perioden mellem jul og nytår er højsæson på den danske turistfavorit i Thailand, Phuket.

Her strømmer tusindvis af turister til for at komme væk fra stress og jag. Men for de rejsende, der planlægger et besøg på Phukets Surin Beach, er nytårsfreden i fare.

LÆS OGSÅ

Det ser nemlig ud til, at en to dage lang nytårsfest med überkendissen Paris Hilton, der er arving til Hilton-dynastiet og kendt fra talrige reality-serier, som trækplaster, er blevet godkendt af de lokale myndigheder. Det skriver det thailandske nyhedssite Phuket Wan.

Et stort område bag stranden vil blive spærret af, mens der vil blive bygget en stor flydende scene i vandet ud for stranden. Arrangørerne bag regner med, at 40.000 mennesker vil dukke op til festen.

Hoteller brokker sig
Og det har fået en række af de lokale hotelejere op på mærkerne.

For ikke kun rammer nytårsfejringen den 30. og 31. januar lige midt i turisternes højsæson. Det sker også på et tidspunkt, hvor hotellerne er proppet med børnefamilier, hvilket får direktøren for hotellet Chava Surin, Larry Cunningham, til at stille følgende spørgsmål til myndighederne og festarrangørerne:

»Hvad skal jeg sige til de forældre, hvis børn ikke har fået sovet på grund af festerne den 31. december og 1. januar?«, lyder det fra direktøren, ifølge Phuket Wan.

En anden hoteldirektør, Frederic Varnier fra Amanpuri, mener, at de to fester kan ødelægge det gode ry som en rolig familiedestination, som det har taget Surin Beach 25 år at bygge op.

»Jeg kan ikke se noget i det her, der er godt for Amanpuri; intet, der er godt for Surin og intet, der er godt for Phuket«, siger Frederic Varnier.

Phuket i et vadested

Ifølge Mikkel Tofte Jørgensen, der er forfatter til Politikens Turen Går Til Thailand-guidebog, er sagen et præmieeksempel på det vadested, som turistdestinationen Phuket står i lige nu.

»Det er to generationer, der mødes og havner i en konflikt. På den ene side de gode, veletablerede luksushoteller, der længe har haft Surin Beach for sig selv og på den anden side en ny generation af interessanter inden for turistbranchen, der nu vil holde fest med Paris Hilton som gallionsfigur«.

LÆS OGSÅ

Ifølge Mikkel Tofte Jørgensen har sagen længe været et stridspunkt, hvor det blandt andet har været usikkert, om tilladelsen til festen overhovedet blev givet, før Paris Hilton i efteråret annoncerede festen ved et stort arrangement i Bangkok.

»I løbet af den sidste måned har der været tovtrækkeri om, hvorvidt myndighederne skulle give tilladelsen eller ikke«, siger Mikkel Tofte Jørgensen.

To danske rejsebureauer, Spies og Apollo, sender gæster til i alt tre hoteller på Surin Beach.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden