Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kontroversielt. Lagoon's Edge drives af Sri Lankas militær og ligger på et sted, hvor tusinder af civile blev slået ihjel i 2009.
Foto: facebook.com/pages/Lagoons-Edge

Kontroversielt. Lagoon's Edge drives af Sri Lankas militær og ligger på et sted, hvor tusinder af civile blev slået ihjel i 2009.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eksotisk resort får hug for at være »smagløs krigsturisme«

En tidligere krigsskueplads på Sri Lanka bliver nu til et ferieområde.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et nyt resort på Sri Lanka har bragt sindene i kog både lokalt såvel som internationalt.

Lagoon's Edge ligger på øens nordkyst på et sted, hvor FN estimerer, at flere tusinde civile blev dræbt i 2009 under borgerkrigen mellem Sri Lankas regering og separatistbevægelsen De Tamilske Tigre.

Det er Sri Lankas militær, der står bag ferieprojektet, skriver telegraph.co.uk. Og det får menneskerettighedsorganisationer til at komme med kraftig kritik og kalder byggeriet »smagløs krigsturisme«.

Fred Carver, fra »Sri Lanka Campaign for Peace and Justice«, mener, at det er helt afgørende, hvordan man lancerer et turistsite på en krigsskueplads.

»I Cambodja er the killing fields (områder, hvor politiske modstandere af Khmer Rouge blev myrdet, red.) eksempelvis fokuseret på at fortælle ofrenes historie. Når det bliver gjort på en ordentlig måde, kan det have en helende funktion, men i denne her situation handler det kun om sejrherrenes - Sri Lankas militær - udgangspunkt«, lyder det fra Fred Carver ifølge telegraph.co.uk.

Sri Lankas miltær driver i forvejen en del turismebaserede aktiviteter på øen, og det er ifølge Fred Carver bekymrende.

Borgerkrigen på øen sluttede efter 30 år i 2009. Siden da har øen arbejdet hårdt på at tiltrække turister.

Danske rejsebureauer som Spies og Apollo Rejser sender eksempelvis gæster til øen, der sidste år blev kåret af rejsebogsforlaget som et af de bedste rejsemål i 2013.

I begrundelsen hed det blandt andet:

»På grund af 2004-tsunamien og den hærgende borgerkrig fra 1983 til 2009 har flere områder af landet været utilgængelig for selv de mest frygtløse turister. Men den bitre konflikt er overstået, investeringer nærer turistindustrien, og antallet af besøgende er støt stigende. Sri Lanka er en af verdens bedste destinationer i forhold til valuta for pengene«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden