Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

QUE? Panyavee Pitipanyawong fra Thailand synes, her er dyrt, mens irske Paula Phelan elsker det danske vand.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turist i København: Jeg leder efter New Harbour, men på kortet står der Nyhavn

Udlændinge synes, her er smukt og dyrt - men de kan ikke finde vej.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dårlig mad, højt prisleje og svigtende service.

Sådan lyder det fra mange turister, der besøger Danmark, fastslår en ny rapport fra regeringens såkaldte vækstteam for turisme og oplevelsesøkonomi.

LÆS MERE

Turengårtil.dk gik på gaden i København for at høre, om turisterne kan genkende billedet, der tegnes af turistdanmark i den nye rapport.

Miguel Lewis, Cuba

»Her er meget smukt, men alt er meget dyrt. Særligt mad. Når man som turist kommer til et nyt land, vil man gerne smage den lokale mad. Og det er lidt svært for mig at vurdere, om maden er god, fordi jeg ikke kender dansk mad. Men indtil videre har alt mad været meget godt, og jeg synes, at servicen på mit hotel er rigtig fin.

Et problem, som jeg er stødt ind i flere gange under mit besøg, er den manglende information og skiltning på engelsk - eller spansk for den sags skyld. Jeg er fra Cuba og taler ikke særligt godt engelsk, så det er svært for mig at finde rundt i byen«.

Første gang i Danmark. 55 år, speciallærer

Panyavee Pitipanyawong, Thailand

»Jeg er fra Asien, hvor prislejet på alt er meget billigere end i Danmark, så for mig er her meget dyrt. Jeg synes også, at serviceniveauet er højere i Asien. Eksempelvis skal man her selv tage bestik med ned til sit bord på mange restauranter, og det ville man aldrig opleve på restauranter i Asien.

Her er meget organiseret og meget rent, men jeg synes, at det er meget svært at finde rundt i byen. Eksempelvis har det her bykort kun navne på dansk. Jeg leder efter New Harbour (Nyhavn, red.), men på kortet står der 'Nyhavn'. I Thailand, hvor jeg er fra, ville stednavnet være at finde på kort i en parantes. Jeg oplever, at der mangler information på engelsk modsat lande som Frankrig og Spanien.

Jeg mangler også et større udvalg af fast food, mad, der er hurtigt at tage med på farten. Her er kun kinesisk fastfood, Burger King og McDonalds, hvor der mange andre steder i verden er et større udvalg af hurtige bidder til turister, der skal nå en masse«.

Første gang i Danmark. 38 år, projektleder

Paula Phelan, Irland

»I Irland er alt service, man oplever, så dårlig, at jeg kun kan opleve serviceniveauet i Danmark som meget højere. Jeg fik ret dårlig information om vejen til mit hotel, men det lykkedes mig dog alligevel at finde frem. Byen er ikke særligt stor, så man finder nok frem under alle omstændigheder.

Indtil videre har jeg kun været i turistbutikker, og de er altid dyre, så det prisleje er forventeligt.

Jeres vand, hold da op, det er godt! Jeg troede, at vand bare smagte af vand, men det danske vand er SÅ lækkert!«

Første gang i Danmark. 32 år, bankansat

Ana Gomes, Lissabon

»Jeg har tidligere boet i Lyngby i et år, men nu er jeg tilbage som turist. Prisniveauet i Danmark er meget højt, men det samme kan man sige om livskvaliteten her. Dog vil jeg sige, at det er utroligt dyrt at drikke kaffe og sidde på en fortovscafé- eller restaurant.

Noget, jeg nyder, er, at jeg føler mig tryg her. I Lissabon, hvor jeg bor, render jeg rundt og holder fast i min taske, men her er jeg ikke bange for at blive bestjålet. Danskerne er altid venlige og smiler, og jeg oplever, at hvis jeg ikke kan finde vej, så er der altid nogen, der vil hjælpe.

Maden er meget anderledes end det, mange udlændinge er vant til. Eksempelvis jeres smørrebrød. Men det gør det ikke nødvendigvis dårligt. Jeg elsker for eksempel de danske kager!«

Har boet her i et år. Er nu tilbage som turist. 26 år, ingeniør

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden