Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Økuller. Danmarks to største rejsebureauer satser begge på Ibiza i den kommende sæson.
Foto: Fritidsresor/Star Tour

Økuller. Danmarks to største rejsebureauer satser begge på Ibiza i den kommende sæson.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Charterbranche vil sende gæster til udskældt partyø, græsk overraskelse og miniputland

De danske rejseselskaber har både nyheder og gamle kendinge i sommerprogrammet.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man skulle umiddelbart ikke tro, det var muligt, men rejseselskaberne herhjemme kan stadig finde hvide pletter på charterbranchens Europakort.

En rundringning til Danmarks største charterselskaber afslører, at danske rejsende til sommer kan vælge helt nye rejsemål eller kaste sig over steder, der for en del år siden var på sommerprogrammerne, men som af forskellige årsager har været ude i kulden.

LÆS OGSÅ

Eksempelvis kan både Star Tour og Spies til sommer præsentere Ibiza og den lille naboø Formentera.

For Ibiza, der for mange danskere måske mest rimer på fulde briter og dunkende techno-rytmer, er der tale om et comeback.

Øen har tidligere været på Star Tours program, men det er så mange år siden, at det var dengang selskabet hed Team Sterling, fortæller Star Tours salgsdirektør Stig Elling.

»Ibiza har ændret sig. Det er blevet lækkert og rart, og er også for familier. Nu skal vi bare have kunderne til at forstå, at Ibiza er for os alle sammen«, siger Stig Elling.

Han beskriver desuden Star Tours anden nyhed, Formentera, som »autentisk og ukendt«.

Også for Spies er der tale om et rejsemål, der er taget til nåde igen. Allerede i 1960’erne fløj Spies gæster til Ibiza, men lukkede destinationen ned i 1997. Fra 2000 til 2001 prøvede Spies igen at gøre Ibiza spiseligt, men opgav.

»Den store forskel i forhold til, da vi sidst prøvede, er hotellerne og hvilken målgruppe, vi går efter. Nu satser vi på børnefamilier og midaldrende par og ikke de helt unge«, lyder det fra Spies' produktchef Carlos Cebrian.

I sommeren 2014 vil Spies være til stede i fem områder på Ibiza samt på Formentera, der også har været i spil før tilbage i begyndelsen af 1990'erne.

Græske overraskelser

Et andet selskab, der også satser på Spanien, er Bravo Tours, der i 2014 for første gang har Mallorcas søsterø Menorca på programmet.

»Spanien er voldsomt populær hos vores gæster. Vi har allerede været på Mallorca i 15 år, og da jeg besøgte Menorca i efteråret, tænkte jeg, at »her skulle vi da have været for længe siden«. Det er en lille overskuelig ø med små bugter med strande og to ældgamle byer«, siger informationschef i Bravo Tours, Bent Bernadi Sørensen.

LÆS OGSÅ

Bravo Tours har to andre destinationer på programmet, der tidligere skulle have været lanceret, men som blev aflyst på grund af uro.

Det drejer sig om Eilat i Israel, der skulle have været tilbudt kunderne i 2013, men som først nu er på plakaten. Og så tunesiske Hammamet som Bravo Tours blev nødt til at udsætte premieren på, da det arabiske forår brød ud i januar 2010.

»Tunesien har før været et stort turistland. Ved Hammamet er der bygget et helt nyt ferieområde«, siger Bent Bernadi Sørensen.

Hos rejsebureauet Apollo satser man på nyt i Grækenland. Nemlig øen Lefkas samt Parga på fastlandet.

»Vi har de seneste år mærket en større og større efterspørgsel efter de små og mindre kendte græske øer, da hovedparten af de rejsende danskere i forvejen kender de store som Kreta, Rhodos, Samos og Korfu. Det betyder, at vi løbende lancerer nye små græske øer«, skriver kommunikationschef i Apollo, Rikke Koks Andreassen, i en mail.

Og så er der rejsebureauet Falk Lauritsen, som allerede løftede sløret for deres 2014-nyhed i november sidste år. Nemlig rejser til et af Europas mindste lande, Montenegro, med kun 620.000 indbyggere.

»Vi synes, der er behov for noget nyt. Og det er vores fornemmelse, at vores kunder gerne vil opleve noget andet end Spanien og Grækenland«, lød det fra administrerende direktør i Falk Lauritsen, Søren Falk Lauritsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden