Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Daniel Ochoa de Olza
Foto: Daniel Ochoa de Olza

Gældskrise. Turister i Grækenland, som her foran Parthenon, føler ikke nødvendigvis krisen helt så direkte som grækerne.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grækenland-turister: Det går nok med pengene, men hvad med maden?

Den aktuelle pengekrise i Grækenland skræmmer ikke danske turister væk. En vis bekymring kan dog spores.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turister fra Danmark ser ikke ud til at holde op med at rejse til Grækenland, selv om landet lige nu er ude i en pengekrise.

Men helt uden bekymring er de dog ikke. Og usikkerheden går på noget helt konkret:

»En del kunder ringer til os og spørger, om de kan regne med, at indholdet i all inclusive-buffetten er, som den plejer. Nogle tænker, at hvis landet mangler penge, kan det måske være svært for hotellerne at købe ind«, siger Nikolai Johnsen, pressechef hos rejsebureauet Star Tour.

Bureauet har dog forudbetalt hotellerne seks måneder frem, så de burde ikke mangle penge til at købe ordentligt ind til deres gæster, understreger pressechefen.

Ellers mener Nikolai Johnsen, at de rejsende tager situationen rimeligt roligt. Han har ikke hørt, at nogle skulle have haft lyst til at aflyse deres rejse til Grækenland.

Ingen alvorlig uro

Det ville de nu heller ikke få noget ud af, for selvom den nuværende situation i Grækenland nok kan være slem for grækerne, så betyder det ikke, at rejsevejledningen til landet ændres. Og dermed kan man altså ikke uden videre annullere en allerede bestilt rejse - i hvert fald ikke uden at miste sine penge.

Meldingerne til Star Tour fra Grækenland siger også, at situationen ude på øerne, hvor turisterne kommer, er helt normal. Hvis der er optræk til uro nogle steder, så er det i hovedstaden Athen.

Men et råd fra Star Tour lyder, at rejsende nok skal have flere kontanter med end normalt. Og her snakker vi euro. Grækerne selv har fået begrænsninger på, hvor mange penge, de kan hæve per dage i en kontantautomat, men disse begrænsninger skulle ikke ramme turister.

Det kræver selvfølgelig, at bankerne har penge, de kan stoppe i automaterne, og om den situation skulle ændre sig, kan ingen vide i øjeblikket.

I øvrigt er Grækenlands-rejsende i forvejen vant til at skulle betale i kontanter ude på de små øer, hvor man ikke kan regne med at bruge kreditkort alle steder.

Gå stille med pengene

Rejsebureauet Albatros Travel sender ofte folk til steder, hvor de ikke kan regne med at møde en hæveautomat. F.eks. safariture, men også i begrænset omfang Grækenland.

Pressechef Steen Albrechtsens gode råd til, hvordan man passer på sine kontanter, kan opsummeres i to ord:

»Vær diskret«.

Han uddyber:

»Lad være med at sidde med store seddelbundter, når du skal betale i baren. Du skal heller ikke sidde med en stor pung og grave sedlerne frem. Fisk dem hellere frem lidt diskret, inden du skal betale. Og brug nogle af de mange typer pengetasker og pengebælter, der findes. Jeg har selv et bælte, hvor man stopper pengene ind fra indersiden, og det er altså ikke noget, andre kan komme til«.

Han advarer mod at troppe op med for store sedler:

»I Sydeuropa kan de sagtens sige nej til en 100 euro-seddel på restauranterne. Men omvendt vil de gerne have kontanter, for så slipper de for at betale høje kreditkortgebyrer«, siger Steen Albrechtsen.

Han nævner også sikkerhedsboksene på hotelværelset som en opbevaringsmulighed.

Brug hotellets bokse

Men du har vel også hørt historier om, at sådan nogle bokse er lette at bryde op?

»Jo, og det har vi også oplevet, men i de tilfælde har de på hotellerne været hurtige til at give gæsterne erstatning. Hotellerne ved jo også godt, at hvis der for ofte sker noget med sikkerhedsboksene, så kommer vi ikke tilbage med vore gæster«, siger Steen Albrechtsen fra Albatros Travel.

Får du stjålet kontanter på din rejse, vil din rejseforsikring oftest ikke dække.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden