Sol og strand

Oversvømmelser og skovbrande: Voldsomt USA-vejr rammer også turister

Lufthavn i Florida har måtte lukke for alle ankomster. Også forlystelsespark er lukket.

Sol og strand

Vejret i USA byder for tiden på helt ekstreme forhold, der går fra voldsom tørke til omfattende oversvømmelser. Tørken rammer Californien, og oversvømmelserne har plaget det vestlige Florida.

Situationen er naturligvis værst for de fastboende, men turister kan også blive nødt til at justere på deres rejseplaner.

Tampa og St. Petersburg-området i Florida har den seneste uge fået så meget regn, at der tales om ’historiske’ regnmængder. På en uge er der kommet så meget nedbør, som området normalt får i hele juli og august.

Meteorologer siger, at det er unormalt, at det regner så mange dage i træk. Mange veje har været spærret af regnmængderne, og forlystelsesparken Busch Gardens måtte lukke i begyndelsen af ugen. Det skriver Weather Channel.

Tampas lufthavn måtte lukke

Tampa International Airport har også haft lukket for alle ankomster. Det skyldtes kombinationen af regnen og kraftig blæst. De fleste fly fra Danmark og Europa lander på den østlige side af Florida, nemlig i Orlando, Fort Lauderdale og Miami. Her har der ikke været de samme problemer med regn.

I Californien sukker de efter en smule af den regn, der har plaget Florida i den seneste uges tid. Det har ikke regnet i Californien i større stil i fire år, så undergrunden i skovene og i de åbne steppelignende områder er knastør.

Det har medført store skovbrande, hvoraf den største, Rocky Fire, hærger i området ved Clearlake, ca. 100 km nordvest for Sacramento.

Branden kan betyde, at veje i området bliver spærret. Kun 12 procent af den store brand er under kontrol, oplyser de californiske brandmyndigheder.

Et af de mest populære turistområder i Californien er Yosemite-parken. Der har været mindre brande i omegnen, men ikke noget, der har truet selve parken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden