SOLSIKKER. Der er i hvert fald garanti for to ting i Dubai: Varme og højhuse. Charterbrachen skruer op for rejserne til Dubai og de andre emirater i området.
Foto: Kamran Jebreili/AP

SOLSIKKER. Der er i hvert fald garanti for to ting i Dubai: Varme og højhuse. Charterbrachen skruer op for rejserne til Dubai og de andre emirater i området.

Sol og strand

Mellemøstligt land skal være ny chartermagnet

Flere rejsebureauer satser hårdt på Dubai. Det skyldes bl.a., at andre solsikre destinationer er faldet bort.

Sol og strand

Dubai skal være en stor charterdestination for solhungrende danskere om vinteren. I hvert fald, hvis Apollo Rejser skal bestemme.

Bureauet skruer nemlig op for trafikken til Dubai fra 1. december, og de er alene om at kunne tilbyde en flyvetur, der foregår i verdens største passagerfly, en Airbus A380 fra Emirates. Københavns Lufthavn er netop ved at bygge om for at kunne håndtere det store fly fra 1. december. Tidligere havde Apollo Rejser sit eget Airbus A330-fly til bl.a. Dubai, men har nu valgt at købe sæder hos et flyselskab. Flere flyselskaber øger trafikken til og fra Dubai, og dermed er der en vis overkapacitet.

»Det betyder, at vi får tilbudt sæder i Emirates-flyet til en rigtig god pris«, siger Leif Vase Larsen, administrerende direktør i Apollo Rejser i Norden. Derfor kan Apollo Rejser tilbyde flybillet og en uge på trestjernet hotel for 3.498 kroner per person, når to rejser sammen. Det er dog ikke i selve Dubai, men i emiratet Ras Al Khaimah, der ligger ca. en times kørsel fra Dubai.

Dubai er et af de i alt seks rejsemål i De forenede arabiske Emirater, men i alt er der syv emirater.

En flybillet hos Emirates uden ophold koster i samme periode ca. 3.600 kroner. Det bidrager også til de lave priser for pakkerejsen, at der bygges masser af hoteller i Dubai for tiden. Tidligere har russiske turister fyldt meget i Dubai og de andre emirater, men på grund af økonomisk krise i Rusland rejser de så meget mere. Derfor får et bureau som Apollo Rejser også tilbudt hotelværelser til lavere priser end før.

Bortfald af andre feriemål

Dubai kommer ind på markedet på et tidspunkt, hvor klassiske charterdestinationer som Tunesien og Egypten er på vej ud. Det er en udvikling, der har stået på i nogle år på grund af den uro, der stadig plager landene.

»Når det gælder Egypten, er vi nede på 10 procent af de tidligere rejsetal, og Tunesien er helt lukket«, siger Niels Grosen, der er dansk landechef for Apollo Rejser.

Uden Dubai og de andre emirater ville der nærmest kun være De kanariske Øer tilbage som en solsikker vinterdestination, hvis man ikke ønsker at rejse oversøisk til f.eks. Thailand. Måske under indtryk af Apollos kommende Dubai-kampagne har Bravo Tours også netop varslet specialtilbud på Dubai-rejser. De ser dog ud til at være dyrere end Apollos tilbud.

250 km fra den ene ende til den anden

Apollo Rejser tilbyder ophold i seks forskellige områder af emiraterne: Selve Dubai, Abu Dhabi, Ras al Khaimah, Fujairah Beach, Sharjah og Ajman. Både Apollo Rejser og Bravo Tours bruger udtrykket ’Dubai’ om alle emiraterne i deres markedsføring, men der er 250 km fra Abu Dhabi til Ras al Khaimah.

Hos Apollo Rejser er Ras al Khiamah billigst, Abu Dhabi og Ajman er dyrest. Apollo Rejser inddeler de enkelte steder som bedst for hhv. par, familien, drengeturen og venindeturen.

Førstegangsbesøgende i emiraterne skal være opmærksomme på, at det er muslimsk område, og der er strenge regler om indtagelse af alkohol. Der serveres alkohol på hoteller og klubber, der har de fornødne tilladelser, men det er strafbart at drikke eller være beruset i offentlige områder.

Alle alkoholiske drikkevarer er importerede mærkevarer, da emiraterne ikke selv fremstiller oplyser Apollo Rejsers kommunikationschef Glenn Bisgaard, som også giver disse eksempler på priserne: 0,5 liter fadøl koster fra ca. 50 kroner og opefter afhængig af stedet. En flaske vin koster fra ca. 150 kroner, og en drink koster ca. 80 kroner. Alle priser kan bevæge sig opad, alt afhængigt af stedet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden