STRANDFERIE. Turister til hest ved Cadiz i Spanien.
Foto: Emilio Morenatti/AP/AP

STRANDFERIE. Turister til hest ved Cadiz i Spanien.

Sol og strand

Nyt rejsebureau vil lave lavpris-charterrejser

Det nystartede Beach Tours vil være billigere end de traditionelle rejsebureauer.

Sol og strand

Der er kun tre rejsemål på programmet hos det nystartede charterselskab Beach Tours, som lover, at priserne er i bund.

»Jeg vil påstå, at to voksne og to børn kan komme af sted i skolernes sommerferie 5.000-10.000 kroner billigere end hos de etablerede rejsebureauer«, siger Beach Tours’ adm. direktør, Jan Lockhart. Han bør også vide det, for han har arbejdet hos flere af dem, senest FDM Travel og før det bl.a. Apollo Rejser.

I første omgang går rejserne til Mallorca, Costa del Sol og Gran Canaria.

»Vi har lavet et minimalistisk setup, både hvad angår bemanding og husleje (adresse i Glostrup, red.), og derfor kan vi nøjes med at have en meget beskeden fortjeneste på hver rejse«, siger Jan Lockhart, der fortæller, at selskabet støvsuger rejsemål og flyselskaber for de absolut bedste tilbud, ikke mindst i skolernes sommerferie.

»Jeg har selv en vis erfaring med, at de traditionelle rejsebureauer tager sig meget godt betalt for rejser for familier i skolernes sommerferie«.

Det vil i mange tilfælde betyde, at man flyver med Norwegian, som har mange ruter til Spanien. Indtil videre kan man se på bureauets hjemmeside, at der er afgange onsdag og lørdage, selv om flyselskabet flyver flere dage om ugen. Jan Lockhart vil derfor heller ikke udelukke, at de kan begynde at flyve på flere ugedage, hvis der er behov.

Afgange fra Hamburg

Beach Tours vil også sende folk af sted fra lufthavnene i København, Aalborg, Aarhus og Hamburg. Den sidste er især relevant for jyder og fynboer. Der er hård konkurrence i lufthavnen i Hamburg, og tyskerne holder sommerferie på andre tidspunkter end danskerne. Det kan gøre det billigere at rejse i den danske skoleferie, påpeger Jan Lockhart.

Der vil ikke være danske rejseledere på Beach Tours’ destinationer. Bureauet benytter sig af lokale folk, der kan tage sig af f.eks. udflugter.

»Det kan være en fordel, for de har et større lokalkendskab end en ung dansker, der lige er kommet ud af en guideskole. Det tør jeg godt sige, for jeg har selv arbejdet som en ung guide«, siger Jan Lockhart.

Kan man så ikke lige så godt selv finde et billigt fly og hotel?

»Vi kan forhandle nogle priser hjem, som du nok ikke selv kan opnå. Og de rejsende er dækket af Rejsegarantifonden«, siger Jan Lockhart.

Han regner med at kunne udvide udbuddet af rejser til næste vinter. Han vil ikke røbe de kommende rejsemål, men kun sige, at det kan tænkes, at det er destinationer, der ligger mod øst. Derfor kan man gætte på f.eks. Thailand eller Dubai.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce