Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
STILET. Sofaen her finder man i The Cosmopolitans Terrace Suite.

STILET. Sofaen her finder man i The Cosmopolitans Terrace Suite.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Las Vegas får nyt hotel i glamourstil

The Cosmopolitan, det nyeste hotel i verdens mest berømte spilleby, bliver muligvis også det sidste i lang tid.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selvom der egentlig ikke er mangel på hotelværelser i Las Vegas, så har byen netop fået 2.995 ekstra til rådighed. De befinder sig i det nye hotel The Cosmopolitan, som åbner på et tidspunkt, hvor Las Vegas er i dyb krise.

Turisterne svigter ved at møde op i lavere tal end tidligere. Og værst af alt: De bruger ikke så mange penge på spillebordene, og det betyder, at der er nedgang i Las Vegas’ vigtigste indtægtskilde.Men så kommer der alligevel et nyt, hundedyrt hotel og byder sig til blandt den mere velbeslåede del af byens gæster. The Cosmopolitan ligger mellem et par kæmper på boulevarden The Strip – både når det gælder størrelse og anseelse: mellem luksushotellet Bellagio og det nyopførte CityCenter-kompleks. Iagttagere mener, at det dermed er slut med de gigantiske byggeprojekter i Las Vegas for en tid. Det er nemlig svært nok for de eksisterende hoteller at få det hele til at løbet rundt.

Det har kostet 3,9 milliarder dollar (ca. 22 milliarder kroner) at opføre The Cosmopolitan, som selvfølgelig må prøve at skille sig ud fra de andre megahoteller i byen. Det gør det bl.a. ved at tilbyde balkon til næsten alle værelser – det virker dog ikke som nogen specielt brugbar bonus: Lige i disse dage er det omkring 10 grader celsius om dagen med risiko for nattefrost, og om sommeren kan det være så smeltende varmt, at de fleste nok vil foretrække at blive inde på det kølige airconditionerede værelset eller ligge nede ved poolen – som der i øvrigt er tre forskellige af, skriver avisen Las Vegas Sun.

Hotellet råder over 12 forskellige restauranter, og alle restauratørerne er hentet fra andre steder end lige Las Vegas. Måske for at de kan tilbyde noget, man ikke før har set i byen.The Cosmopolitan placerer sig naturligt nok som et af de dyre hoteller i Las Vegas. Priserne vil typisk starte omkring 200 dollar (ca. 1.200 kroner). Det kan man såmænd også komme til at betale for et Scandic-værelse i Danmark, men det er i den dyre ende på Las Vegas-skalaen, hvor nogle af de billigste hoteller på The Strip, f.eks. Circus Circus og Sahara, ofte har priser fra omkring 30 dollar (ca. 170 kroner) per nat.

Et par stikprøver viser, at man også let kan komme af med 400 dollar per nat på det nye hotel. Priserne på The Cosmopolitan skal nok også rasle ned med tiden – det sker også på de andre hyperhoteller. Et tip: Undgå at tjekke ind fredag og lørdag – her topper priserne altid.

Hotellets motto antyder i øvrigt, at det ikke er noget missionshotel: ’Just the right amount of wrong’.

Læs mere om hotellet på The Cosmopolitans hjemmeside her

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden