Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der serveres fransk mad af danske råvarer på Formel B.
Foto: Monika Dinek/Monika Dinek

Der serveres fransk mad af danske råvarer på Formel B.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fransk kogekunst – og det billigere alternativ

Noma er verdens nummer et og København er blevet et populært mål for madturister. Vi viser vej til syv eksklusive stjernerestauranter og deres billigere alternativer – her de franske.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stjernerestauranten: Formel B Rødderne er solidt plantet i det klassiske franske køkken, men hovedparten af råvarerne er danske – grøntsagerne kommer for eksempel i stor stil fra lokale producenter ved Lammefjorden. Maden er akkurat lige så knivskarp og fremragende, som man kan forvente af en restaurant, der siden 2004 har haft en enkelt Michelin-stjerne, vinen til tasting-menuerne er perfekt afstemt, tjenere og sommelier hører til blandt de absolut bedste i Danmark, og så er Formel B et af byens smukkest indrettede spisesteder.

Siden åbningen i 1997 har restauranten haft skiftende ejere og køkkenchefer, herunder topkokke som Henrik Boserup, Paul Cunningham og Nikolaj Kirk, men siden 2003 har den været drevet af kokkene Rune Jochumsen og Kristian Møller – sidstnævnte har en fortid på den nu lukkede københavnske topklasserestaurant, Kommandanten, som på et tidspunkt havde to Michelin-stjerner.

Formel B, Vesterbrogade 182, 1800 København V, telefon 33 25 10 66, åbent tirsdag-lørdag fra kl. 18-01 (køkkenet lukker kl. 22)

Før eller efter maden: Gå på opdagelse på den gamle Carlsberg-grund – her er hemmelige parker, danseteater, og en række af byens bedste gallerister har slået sig ned i Bryggeriets gamle garager.

Alternativet: Sorte Hest

Længere nede ad Vesterbrogade ligger Sorte Hest – et spisested med stamkundekvalitet, højt til loftet og plads til både at nyde maden og have det sjovt. Køkkenet serverer fransk funderet mad, der dog ikke holder sig strengt til konventionerne, og som også henter en del af sine råvarer i den danske urtehave og resten af Norden. Køkkenchef og indehaver, René Wam, har tidligere været køkkenchef på flere rigtig gode københavnske spisesteder – herunder 1. th. og den nu hedengangne Michelin-restaurant, Kommandanten. Husets 5-retters menu udskiftes løbende og fås til ca. 400 kr., men der er også mulighed for at vælge færre retter. Rigtig god kvalitet til pengene.

Sorte Hest – Et spisested, Vesterbrogade 135, 1620 København V

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden