Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

"Kom og spis" på Kiin Kiin, der er blevet belønnet med en enkelt Michelin-stjerne.
Foto: Monika Dinek/Monika Dinek

"Kom og spis" på Kiin Kiin, der er blevet belønnet med en enkelt Michelin-stjerne.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Asiatisk gourmet – og det billigere alternativ

Noma er verdens nummer et og København er blevet et populært mål for madturister. Vi viser vej til syv eksklusive stjernerestauranter og deres billigere alternativer – her de asiatiske.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stjernerestauranten: Kiin Kiin Kun to thai-restauranter i verden har en Michelin-stjerne. Den ene er Nahm i London, den anden er Kiin Kiin, der ligger i moderne og stilfuldt indrettede lokaler og med en afslappet atmosfære ud mod den jødiske kirkegård på Guldbergsgade på Nørrebro i København. Kiin Kiin betyder ”Kom og spis”, og takker man ja til invitationen, er der store, anderledes smagsoplevelser i vente – fra gadekøkken-snacks i loungen til fjordrejer med frossen, rød kokoskarry i restauranten.

Kiin Kiin serverer en fast 7-retters menu for omkring 775 kr. med basis i det nye Siam-køkken, men formen er fransk, og de matchende vine kommer fra især Østrig, Alsace og Tyskland. Køkkenchef Morten Bøjstrup har før arbejdet på netop Nahm i London, og bag Kiin Kiin står Lertchai Treetawatchaiwong og sommelier Henrik Yde Andersen, som blandt andet har været restaurantchef på The Paul.

Restaurant Kiin Kiin, Guldbergsgade 21, 2200 København N

Før eller efter maden: Gå en tur på Assistens Kirkegård, hvor en lang række af Danmarks største kulturpersonligheder har fået et smukt sidste hvilested.

Alternativet: Umami

Fois gras og sushi, Wagyu-kød og creme brulée. På Umami laves der fransk-japansk mad i smukt designede omgivelser med flydende stenvægge, valnøddegulve og ibenholtborde. Bag indretningen står det britiske designbureau, Orbit, og det er også dem, der har sørget for, at farveskalaerne i rummet ændres aftenen igennem, og således tilfører spiseoplevelsen en ekstra dimension.

Atmosfæren appellerer til folk, som skal videre i byen, men smagsmenuer og matchende vine inviterer til, at middagen varer det meste af aftenen. Der er dog også mulighed for at plukke fra menukortet, og i både restaurant og loungebar kan man ud over årgangssake få nogle af byens mest opfindsomme cocktails. Køkkenansvaret hviler på Francis Cardenau, som i sin tid var med til at skaffe den nu hedengangne gourmetrestaurant, Kommandanten, to Michelin-stjerner.

Umami, St. Kongensgade 59, 1264 København K

Før eller efter maden: Saml appetit med en tur i Kongens Have, gå en tur i Skuespilhuset eller rund natten af med en tur på dansegulvet på Culture Box.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden