Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Monika Dinek/Monika Dinek
Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nordiske fornyere – og det billigere alternativ

Noma er verdens nummer et og København er blevet et populært mål for madturister. Vi viser vej til syv eksklusive stjernerestauranter og deres billigere alternativer – her de nordiske.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stjernerestauranten: Restaurant Herman Køkkenet på Restaurant Herman styres af Thomas Herman, som blandt andet er kendt for at lave radikale omfortolkninger af danske klassikere som Skipperlabskovs, Brændende Kærlighed og Rødgrød med fløde. Siden han blev udlært i 1996, har han arbejdet på en række af Danmarks og verdens bedste restauranter, herunder Falsled Kro på Fyn, Kong Hans Kælder (med en stjerne i Michelin-guiden) i København, den to-stjernede La Broche i Madrid og Arzak i San Sebastián, der har tre Michelin-stjerner.

Gulvet på Herman styres med sikker hånd af restaurantchef Jacob Kocemba, der har vundet prisen som verdens bedste tjener. Om aftenen kan man vælge smagsmenuer på mellem fire og seks retter for mellem 745-900 kr. Til frokost er der mulighed for at vælge to-tre retter for 400-500 kr. Herman har en enkelt Michelin-stjerne og ligger med flot udsigt til forlystelseshaven i Tivolis 100 år gamle Nimb-kompleks.

Restaurant Herman, Bernstorffsgade 5, 1577 København V

Før eller efter maden: Gå en tur gennem Tivoli og rund af med en cocktail ud over det sædvanlige på Nimb Bar.

Alternativet: Aamanns

Kokken Adam Aamann er også en fornyer af det danske køkken, men han er først og fremmest kendt for at kastet sin kærlighed på det danske smørrebrød. I 2007 modtog han Det Danske Gastronomiske Akademis Æresdiplom for sin indsats for at gøre smørrebrødet til et gastronomisk håndværk.

På Aamanns kan man blandt andet få tøndemodnede islandske sild med rødbede og peberrod serveret med æble- og peberrodscreme eller svinebryst braiseret med æblemost, honning og balsamico – alt sammen anrettet på frisk, hjemmebagt rugbrød.

Ved siden af, på Aamanns Etablissement, er forretningen blevet udvidet med gamle, danske klassikere i ny forbedret indpakning – og skabt af rigtig gode råvarer. Her består biksemad for eksempel af oksekæber, røget marv, nye kartofler og tyttebær.

Aamanns, Øster Farimagsgade 10, 2100 København Ø

Før eller efter maden: Gå en tur i Østre Anlæg rundt om hjørnet og se kunst på Statens Museum eller Den Hirschsprungske Samling.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden