Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
FYLDT. Selv om turisterne myldrer rundt i Akropolis i Grækenland, så mener Politikens læsere, at attraktionen alligevel er et besøg værd.
Foto: iStockphoto

FYLDT. Selv om turisterne myldrer rundt i Akropolis i Grækenland, så mener Politikens læsere, at attraktionen alligevel er et besøg værd.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er seværdighederne, som læserne trodser turistkaos for

Mange attraktioner myldrer med turister, men de er alligevel et besøg værd.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nogle attraktioner i verden byder på så fascinerende og spektakulær skønhed, at vi på turengårtil.dks redaktion gerne udsætter os for horderne af andre rejsende, der maser sig frem sammen med os.

Først gav vi vores bud på 10 af den slags steder. Herefter har læserne budt ind med deres oplevelser af overrendte attraktioner, som de alligevel vil anbefale.

For eksempel den omkring 1.600 meter dybe kløft Grand Canyon i USA, Halong-bugten ved Vietnam og Adriaterhavets dronning, kanalbyen Venedig, i Italien.

LÆS MERE

Læseren Lene Kildegaard fremhæver desuden sikhernes helligdom fra 1600-tallet i det nordlige Indien.

»Jeg mangler sikhernes Gyldne Tempel i Amritsar, Indien. Efter min mening en langt større oplevelse end Taj Mahal. Udenom det smukke guldbelagte tempel i bassinet i midten er der et kæmpe kompleks med herberg til pilgrimme, samt et folkekøkken, der bespiser mange tusinde mennesker hver dag ved hjælp af frivillig arbejdskraft. Stedet emmer af ro og fordybelse, og lever på en helt anden måde end Taj Mahal«, skriver hun i en kommentar på turengårtil.dk.

Fra Galapagos til Niagara Falls

Andre læsere anbefaler Akropolis i Athen, Peterskirken i Rom, den delvist begravede by Pompeji nær Napoli i Italien og Antoni Gaudís ufærdige kirke, La Sagrada Familia, i den catalanske hovedstad, Barcelona.

»Galapagos øerne mangler (på top 10-listen, red.)! Desværre overrendt af turister og krydtogtskibe, men ikke desto mindre et af de mest fantastiske steder, man kan rejse hen!« skriver Tanja fra København.

LÆS OGSÅ

Og fra Taastrup skriver læseren K. Hansen, at en af verdens mest imponerende vandfald er et besøg værd - trods turisterne og det nærliggende mini-Las Vegas med store hoteller og kasinoer.

»Niagara Falls. Også selvom canadierne har lavet en frygtelig turistfælde ud af byen. Vend ryggen til byen, og kig på vandfaldet! :-)«, skriver K. Hansen.

Desuden peger læserne på Solkongens slot, Versailles, Karlsbroen i Prag, Kongernes Dal i Egypten og kirken Notre Dame i Paris som attraktioner, hvis skønhed overstråler de mange grupper af turister, der færdes i nærheden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden