TYV. Gæster har siden sidste år kunne aflevere 'souvenirs' tilbage til luksushotellet Waldorf Astoria.
Foto: Waldorf Astoria Archive

TYV. Gæster har siden sidste år kunne aflevere 'souvenirs' tilbage til luksushotellet Waldorf Astoria.

Storby og kultur

Stjålne 'souvenirs' dukker op på legendarisk New York-hotel efter 85 år

Gæster har frit lejde til at returnere tyvekoster til Waldorf Astoria.

Storby og kultur

Hotelgæster har alle dage listet små sager fra hotelværelset ned i kufferten, inden de drager hjem. Selv blandt verdens rigeste hotelgæster findes der kleptomaner.

I hvert fald har det ikoniske luksushotel Waldorf Astoria i New York siden sidste år kørt en succesfuld kampagne, hvor hotellet har tilbudt frit lejde til gæster, der har bragt 'hotel-souvenirs' med sig hjem.

Og flere gæster har - med eller uden dårlig samvittighed - returneret en række forskelligartede objekter, som de har lusket med sig fra det historiske 47-etager høje hotel, der troner tungt frem på 301 Park Avenue med sin velkendte art deco-facade.

I hotellets over 100-årige eksistens har flere gæster forsøgt at forlænge den såkaldt Waldorf-magi - en magi, der koster minimum 2.000 kroner per nat - ved at tage diverse hotelobjekter med sig hjem, skriver CNN.

Resultatet af hotellets amnesti-kampagne er slående.

Adskillige værdifulde genstande, der daterer helt tilbage til 1920, er blevet returneret og er med til at fortælle historien om hotellet og dets gæster igennem tiden.

De har ikke været karrig med rapserierne, de rige og velhavende, som blandt andet har tiltusket sig sølvbestik, askebægre af sølv, flaskeåbnere, kaffekander, en stegepande i kobber med logo og flere såkaldt nøddetallerkener.

Kampagnen sluttede i september, men der strømmer stadigvæk 'tyvekoster' ind fra enten tidligere gæster eller efterkommere.

Et udvalg er udstillet på hotellet, der oprindeligt var ejet af den magtfulde New York-familie Astor, men nu er kommet i hus hos den berømte hotelfamilie Hilton.

For de interesserede, som ikke har mulighed for at besøge hotellet, har Waldorf Astoria udvalgt en lang række objekter til at blive vist på hotellets hjemmeside .

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce