Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
EMILIO MORENATTI/AP
Foto: EMILIO MORENATTI/AP

Realitet. Barcelona har et stigende antal hjemløse. Nyt guide-firma tilbyder efter britisk forbillede rundture med hjemløse.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tag på guidet tur med hjemløse i Barcelona

Oplev den populære spanske storby med andre øjne.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nogle hopper ombord på turistbussen for at få Barcelona ind under huden. Andre vælger at trampe i pedalerne, mens mange fodtusser den rundt blandt byens overflødighedshorn af seværdigheder.

Men fra næste måned kan du som turist få et helt andet perspektiv på byen.

Her bliver ’ Hidden City Tours’ nemlig lanceret, og det er guidede rundture, der ledes af hjemløse.

Kombinationen af at udføre et stykke socialt arbejde og vise turister en by fra en anden vinkel er langt fra noget nyt fænomen. Men ideen breder sig, og det er første gang, turister i Barcelona kan blive vist rundt af en hjemløs.

Turene har et historisk udgangspunkt, og formålet er at give et indblik i den sociale virkelighed i de områder af byen, man kommer rundt i. Det skriver avisen The Telegraph.

LÆS OGSÅ

Initiativtageren, Lisa Grace, har boet i Barcelona i mere end 10 år, og hun er inspirereret af lignende projekter i Storbritannien, blandt andet i London (Unseen Tours) og Bath (Secret City Tours).

Indblik i kvarterer man normalt vil indgå

Hun fortæller, at Barcelona har mere end 3.000 hjemløse, og at tallet er stigende. Dét, sammenholdt med at byen nu er den fjerde mest besøgte i Europa, gjorde, at Lisa Grace så en oplagt mulighed.

»Derfor besluttede vi at udnytte Barcelonas boomende turisme og hjælpe med at løse byens hjemløse-problemer ved at tilbyde arbejde til nogle af dem, der gerne vil arbejde sig til et bedre liv,« siger Lisa Grace på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ

Hun lover, at man vil blive fulgt rundt af guider, som har godt kendskab til byen, og at man både vil opleve kvarterer, turister normalt færdes i, men også kvarterer man ofte ville undgå, hvis man var på egen hånd.

Turene begynder den 11. oktober og varer cirka halvanden time. Prisen er 10 euro eller 75 kroner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden