0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

3 oplevelser med vin og gastronomi i Frankrig

Sådan kan du også forkæle dine smagsløg.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

1. Rhône-Alpes-regionen er kendt for at huse nogle af Frankrigs mest kreative kokke. Ikke færre end 73 michelinstjerner er drysset ud over denne sydøstlige del af Frankrig, som også rummer nogle af landets fineste vingårde.
Vinmarkerne spreder sig over en betydelig del af regionen. Øst for Lyon ligger Beaujolais-distriktet, som – lidt uretfærdigt – nok er mest kendt for den unge Beaujolais Nouveau. Côtes du Rhône-vinen dyrkes på en strækning af 200 kilometer ned gennem Rhône-dalen. Og så er der Savoie-vinene, som dyrkes på markerne mellem bjergene og søerne i Savoie og Haute-Savoie.



2.Paul Bocuse er uden sammenligning den største gastronomiske superstjerne på disse kanter. Han har i mere end 40 år besiddet tre michelinstjerner. Han var en af opfinderne af ’det nye franske køkken’, og han serverer sine mesterlige retter – som for eksempel den berømte trøffelsuppe – på restauranten Auberge du Pont de Collonges lige uden for Lyon. Men hvis man gerne vil smage Bocuse-mad til mere overkommelige priser, kan man gå ind på et af de brasserier, han har en hel kæde af i Lyon. Kokkenes uofficielle verdensmesterskab er også opkaldt efter Paul Bocuse: Bocuse d’Or.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Læs mere