Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Et joint-venture mellem Kyotos rådhus og en række private firmaer tilbyder turister at få taget bryllupsfotos i traditionel japansk klædedragt
Foto: JNTO, Japans turistråd/JNTO, Japans turistråd

Et joint-venture mellem Kyotos rådhus og en række private firmaer tilbyder turister at få taget bryllupsfotos i traditionel japansk klædedragt

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anderledes bryllupsfotos skal lokke turister til Japan

Turister der trækker i traditionel japansk klædedragt og får taget bryllupsfotos er en forrygende forretning for byen Kyoto.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det koster en formue at blive gift i Japan. Og det er nok de færreste, der kommer rejsende fra andre lande for at blive det.

Det er knap så dyrt at få taget et smukt japansk bryllupsfoto på sin bryllupsrejse med begge parter iført traditionelle bryllupsklæder og med et af de berømte templer i Kyoto som baggrund.

LÆS OGSÅ

Det har et joint-venture mellem Kyotos rådhus og en række private firmaer gjort til en forrygende forretning. Et tilbud, som lokker købedygtige turister til den gamle kejserby.

»Jeg ønskede at få taget et bryllupsfoto med min mand i kimono«, udtaler en italiensk kvinde på bryllupsrejse til den japanske avis Yomiuri Shimbun.

»Nu holder jeg endnu mere af Japan«.

Helt billigt er det dog ikke. En pakke med selve fotograferingen, klæder, makeup og påklædningshjælp koster såmænd cirka 11.000 danske kroner, men så får man også en lille pseudo-religiøs ceremoni og et foredrag om japansk historie og kultur med i købet.

Pakketure udbyddes

Det er de færreste, som kommer rejsende helt fra Italien. De største markeder har vist sig at være Taiwan og Hongkong, hvor der udbydes pakketure til Japan med bryllupsfotografiet som højdepunktet. Og der er tilstrækkeligt med kunder i butikken til, at valgmulighederne nu bliver udvidet kraftigt.

LÆS OGSÅ

Først blev de opstillede bryllupsfoto taget foran Toji-templet, Kamigamo-templet, Ninnaji-templet eller Kodaiji-templet, men nu er man i gang med at udvide kataloget, så man også kan vælge andre af byens berømte templer.

Så tager man det ikke så alvorligt, at de fleste af disse templer er buddhistiske, mens det populære bryllupsskrud egentlig hører sammen med et shintoistisk bryllupsritual. Det er der mange japanske familier, som heller ikke gør nu om dage.

Andre steder i Japan forsøger man at gøre Kyoto kunststykket efter. Både i den nordjapanske by Sapporo og på den sydlige ø Okinawa kan turister få taget bryllupsfoto af sig selv som en del af de tilbud, der annonceres for på den lokale turistinformation.

Sidste år fik flere end 200 par på bryllupsrejse taget deres bryllupsfoto med en strand på Okinawa som baggrund, skriver den japanske avis Yomiuri Shimbun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden