Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

KULØRT. London Eye drukner næsten i fyrværkeriet på Themsen.
Foto: Yui Mok/AP

KULØRT. London Eye drukner næsten i fyrværkeriet på Themsen.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pristjek: Nytårsfest i Europa behøver ikke være dyr

Hvis man vil have en forholdsvis billig nytårsferie, skal man tage til Paris i stedet for Amsterdam.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er stadig tid til at henlægge nytårsfesten til London, Paris, Berlin, Amsterdam eller Rom. Der er stadig plads på flyene og på hotellerne, men det kan næsten ikke undgå at blive en dyr tur.

Her tænker vi ikke på udgiften til champagne og nytårsmiddagen, men både fly- og hotelpriser er skruet pænt i vejret i dagene omkring nytår. Der er dog overhovedet ikke udsolgt på hotelfronten endnu i de fem nævnte byer. Og i nogle af byerne er nytåret ikke meget dyrere end andre tider af året.

Og husk: Næste år falder nytåret på en måde, som umiddelbart ikke giver ekstra fridage, da det er nytårsaften en lørdag.

Onlinebureauet booking.com har beregnet, at 68 procent af alle tilgængelige overnatninger i Berlin er optaget hen over nytårsdagene. I Paris er det 60 procent, i London kun 54 procent. Amsterdam er der mere tryk på, for her er 84 procent af overnatningerne allerede bestilt, og i Rom er det 66 procent.

Vi har set på priser for et dobbeltværelse, og priserne er generelt skruet i vejret. Det kan man se i nedenstående pristjek, hvor vi også har kigget på flypriser. Vi har tjekket udrejse 31. december og hjemrejse 3. januar.

Desuden har vi tjekket mulighederne for at se et flot fyrværkeri nytårsaften.

LONDON:

EasyJet leverer den billigste returbillet til 1.053 kroner, men man skal huske, at den pris ikke omfatter indtjekket bagage, og man lander i Luton-lufthavnen et stykke nord for London.

Det kan være mere bekvemt at flyve til Heathrow, som har bedre forbindelser ind til London. Den tur tilbyder SAS for 2.173 kroner.

Hotelmarkedet i London er som sagt ikke spor udsolgt, og man kan faktisk bo godt til en rimelig pris. F.eks. et Doubletree-hotel i Hiltonkæden ved Hyde Park til 1.200 kroner per nat. Det ligner normalprisen, og eneste hage ved denne pris er, at bestillingen ikke kan annulleres. I Knightsbridge-kvarteret slipper man ikke under 1.500 kroner per nat.

Det officielle fyrværkeri i London foregår på Themsen omkring Embankment og London Eye. Billetter til udsigtstribunerne er for længst udsolgt, men man kan muligvis snige sig til et kig på fyrværkeriet fra Themsens bredder og broer. Dog skal man være forberedt på helt ekstrem trængsel, der også kan medføre, at adgangen til undergrundsstationerne i området bliver lukket.

PARIS:

Flyv ud med SAS og hjem med easyJet. Det koster 2.433 kroner.

Godt nyt for hotelgæster i Paris i nytåret: Priserne ser helt normale ud, og det betyder, at man kan bo i f.eks. Montparnasse-kvarteret for 600-700 kroner per nat. Den pris gælder for tostjernede hoteller, som ikke byder på meget luksus, men som er helt o.k. til et forlænget weekendophold.

Der er ikke noget fyrværkeri fra byens side nytårsaften. Den nuværende undtagelsestilstand kan også sætte en dæmper på festlighederne.

BERLIN:

Flypriserne ser næsten normale ud. Airberlin skal have 1.074 kroner for en returbillet, og det er også, hvad man betaler på andre tider af året.

Når det gælder hoteller, er der muligheder i den billige ende af markedet – og den dyre. Hoteller i mellemklassen, der typisk koster 600-800 kroner per nat på andre tider af året, er i høj grad udsolgt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hostels fås fra 600-700 kroner per nat. Man kan også finde rigtige hoteller til den pris, men så skal man bevæge sig lidt ud i udkanten af byen, f.eks. til Spandau eller et stykke mod syd. I det populære Prenzlauer Berg slipper man ikke under 1.000 kroner per nat, og på Hotels.com er der kun tre hoteller i dette kvarter, der har ledige værelser.

Berlins store festfyrværkeri fyres af ved Brandenburger Tor. Der bliver indrettet en festområde, der er næsten en kilometer langt og som strækker sig ned mod Siegessäule. Programmet for nytårsfesten er ikke offentliggjort endnu. For et par år siden optrådte Pet Shop Boys ved midnat.

Festen tiltrækker hvert år omkring en million gæster, og de fleste indfinder sig allerede ved 18-tiden. Flere år er det sket, at politiet har lukket for adgang ved 20-tiden på grund af trængsel. Undergrundsstationerne omkring Brandenburger Tor kan blive lukket – også af frygt for stor trængsel.

AMSTERDAM:

Dyre fly og dyre hoteller. Billigste billet er ud med SAS og hjem med Norwegian til 1.979 kroner.

Hotelsituationer er heller ikke god. I det centrale Amsterdam slipper man ikke under 1.700 kroner per nat, viser en søgning på Hotels.com.

Byens organiserede fyrværkeri kan ses fra bl.a. Leidseplein, Nieuwmarkt og Rembrandtplein, der er omdannet til udendørs festpladser.

ROM:

Her har flypriserne også taget et hop i forhold til mere normale perioder. EasyJet er billigst med en pris på 1.995 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hotelpriserne hen over nytåret ligger ca. 70 procent højere end normalt. Der skulle være organiseret fyrværkeri, som kan ses fra mange af byens pladser.

Alle priser er fundet torsdag 10.12. Politiken tager det forbehold, at flyafgange og hoteller hurtigt kan blive dyrere eller være udsolgt.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden