KULØRT. London Eye drukner næsten i fyrværkeriet på Themsen.
Foto: Yui Mok/AP

KULØRT. London Eye drukner næsten i fyrværkeriet på Themsen.

Storby og kultur

Pristjek: Nytårsfest i Europa behøver ikke være dyr

Hvis man vil have en forholdsvis billig nytårsferie, skal man tage til Paris i stedet for Amsterdam.

Storby og kultur

Der er stadig tid til at henlægge nytårsfesten til London, Paris, Berlin, Amsterdam eller Rom. Der er stadig plads på flyene og på hotellerne, men det kan næsten ikke undgå at blive en dyr tur.

Her tænker vi ikke på udgiften til champagne og nytårsmiddagen, men både fly- og hotelpriser er skruet pænt i vejret i dagene omkring nytår. Der er dog overhovedet ikke udsolgt på hotelfronten endnu i de fem nævnte byer. Og i nogle af byerne er nytåret ikke meget dyrere end andre tider af året.

Og husk: Næste år falder nytåret på en måde, som umiddelbart ikke giver ekstra fridage, da det er nytårsaften en lørdag.

Onlinebureauet booking.com har beregnet, at 68 procent af alle tilgængelige overnatninger i Berlin er optaget hen over nytårsdagene. I Paris er det 60 procent, i London kun 54 procent. Amsterdam er der mere tryk på, for her er 84 procent af overnatningerne allerede bestilt, og i Rom er det 66 procent.

Vi har set på priser for et dobbeltværelse, og priserne er generelt skruet i vejret. Det kan man se i nedenstående pristjek, hvor vi også har kigget på flypriser. Vi har tjekket udrejse 31. december og hjemrejse 3. januar.

Desuden har vi tjekket mulighederne for at se et flot fyrværkeri nytårsaften.

LONDON:

EasyJet leverer den billigste returbillet til 1.053 kroner, men man skal huske, at den pris ikke omfatter indtjekket bagage, og man lander i Luton-lufthavnen et stykke nord for London.

Det kan være mere bekvemt at flyve til Heathrow, som har bedre forbindelser ind til London. Den tur tilbyder SAS for 2.173 kroner.

Hotelmarkedet i London er som sagt ikke spor udsolgt, og man kan faktisk bo godt til en rimelig pris. F.eks. et Doubletree-hotel i Hiltonkæden ved Hyde Park til 1.200 kroner per nat. Det ligner normalprisen, og eneste hage ved denne pris er, at bestillingen ikke kan annulleres. I Knightsbridge-kvarteret slipper man ikke under 1.500 kroner per nat.

Det officielle fyrværkeri i London foregår på Themsen omkring Embankment og London Eye. Billetter til udsigtstribunerne er for længst udsolgt, men man kan muligvis snige sig til et kig på fyrværkeriet fra Themsens bredder og broer. Dog skal man være forberedt på helt ekstrem trængsel, der også kan medføre, at adgangen til undergrundsstationerne i området bliver lukket.

PARIS:

Flyv ud med SAS og hjem med easyJet. Det koster 2.433 kroner.

Godt nyt for hotelgæster i Paris i nytåret: Priserne ser helt normale ud, og det betyder, at man kan bo i f.eks. Montparnasse-kvarteret for 600-700 kroner per nat. Den pris gælder for tostjernede hoteller, som ikke byder på meget luksus, men som er helt o.k. til et forlænget weekendophold.

Der er ikke noget fyrværkeri fra byens side nytårsaften. Den nuværende undtagelsestilstand kan også sætte en dæmper på festlighederne.

BERLIN:

Flypriserne ser næsten normale ud. Airberlin skal have 1.074 kroner for en returbillet, og det er også, hvad man betaler på andre tider af året.

Når det gælder hoteller, er der muligheder i den billige ende af markedet – og den dyre. Hoteller i mellemklassen, der typisk koster 600-800 kroner per nat på andre tider af året, er i høj grad udsolgt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hostels fås fra 600-700 kroner per nat. Man kan også finde rigtige hoteller til den pris, men så skal man bevæge sig lidt ud i udkanten af byen, f.eks. til Spandau eller et stykke mod syd. I det populære Prenzlauer Berg slipper man ikke under 1.000 kroner per nat, og på Hotels.com er der kun tre hoteller i dette kvarter, der har ledige værelser.

Berlins store festfyrværkeri fyres af ved Brandenburger Tor. Der bliver indrettet en festområde, der er næsten en kilometer langt og som strækker sig ned mod Siegessäule. Programmet for nytårsfesten er ikke offentliggjort endnu. For et par år siden optrådte Pet Shop Boys ved midnat.

Festen tiltrækker hvert år omkring en million gæster, og de fleste indfinder sig allerede ved 18-tiden. Flere år er det sket, at politiet har lukket for adgang ved 20-tiden på grund af trængsel. Undergrundsstationerne omkring Brandenburger Tor kan blive lukket – også af frygt for stor trængsel.

AMSTERDAM:

Dyre fly og dyre hoteller. Billigste billet er ud med SAS og hjem med Norwegian til 1.979 kroner.

Hotelsituationer er heller ikke god. I det centrale Amsterdam slipper man ikke under 1.700 kroner per nat, viser en søgning på Hotels.com.

Byens organiserede fyrværkeri kan ses fra bl.a. Leidseplein, Nieuwmarkt og Rembrandtplein, der er omdannet til udendørs festpladser.

ROM:

Her har flypriserne også taget et hop i forhold til mere normale perioder. EasyJet er billigst med en pris på 1.995 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hotelpriserne hen over nytåret ligger ca. 70 procent højere end normalt. Der skulle være organiseret fyrværkeri, som kan ses fra mange af byens pladser.

Alle priser er fundet torsdag 10.12. Politiken tager det forbehold, at flyafgange og hoteller hurtigt kan blive dyrere eller være udsolgt.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce