Der er stadig tid til at henlægge nytårsfesten til London, Paris, Berlin, Amsterdam eller Rom. Der er stadig plads på flyene og på hotellerne, men det kan næsten ikke undgå at blive en dyr tur.
Her tænker vi ikke på udgiften til champagne og nytårsmiddagen, men både fly- og hotelpriser er skruet pænt i vejret i dagene omkring nytår. Der er dog overhovedet ikke udsolgt på hotelfronten endnu i de fem nævnte byer. Og i nogle af byerne er nytåret ikke meget dyrere end andre tider af året.
Og husk: Næste år falder nytåret på en måde, som umiddelbart ikke giver ekstra fridage, da det er nytårsaften en lørdag.
Onlinebureauet booking.com har beregnet, at 68 procent af alle tilgængelige overnatninger i Berlin er optaget hen over nytårsdagene. I Paris er det 60 procent, i London kun 54 procent. Amsterdam er der mere tryk på, for her er 84 procent af overnatningerne allerede bestilt, og i Rom er det 66 procent.
Vi har set på priser for et dobbeltværelse, og priserne er generelt skruet i vejret. Det kan man se i nedenstående pristjek, hvor vi også har kigget på flypriser. Vi har tjekket udrejse 31. december og hjemrejse 3. januar.
Desuden har vi tjekket mulighederne for at se et flot fyrværkeri nytårsaften.
LONDON:
EasyJet leverer den billigste returbillet til 1.053 kroner, men man skal huske, at den pris ikke omfatter indtjekket bagage, og man lander i Luton-lufthavnen et stykke nord for London.
Det kan være mere bekvemt at flyve til Heathrow, som har bedre forbindelser ind til London. Den tur tilbyder SAS for 2.173 kroner.
Hotelmarkedet i London er som sagt ikke spor udsolgt, og man kan faktisk bo godt til en rimelig pris. F.eks. et Doubletree-hotel i Hiltonkæden ved Hyde Park til 1.200 kroner per nat. Det ligner normalprisen, og eneste hage ved denne pris er, at bestillingen ikke kan annulleres. I Knightsbridge-kvarteret slipper man ikke under 1.500 kroner per nat.
Det officielle fyrværkeri i London foregår på Themsen omkring Embankment og London Eye. Billetter til udsigtstribunerne er for længst udsolgt, men man kan muligvis snige sig til et kig på fyrværkeriet fra Themsens bredder og broer. Dog skal man være forberedt på helt ekstrem trængsel, der også kan medføre, at adgangen til undergrundsstationerne i området bliver lukket.
PARIS:
Flyv ud med SAS og hjem med easyJet. Det koster 2.433 kroner.
Godt nyt for hotelgæster i Paris i nytåret: Priserne ser helt normale ud, og det betyder, at man kan bo i f.eks. Montparnasse-kvarteret for 600-700 kroner per nat. Den pris gælder for tostjernede hoteller, som ikke byder på meget luksus, men som er helt o.k. til et forlænget weekendophold.
Der er ikke noget fyrværkeri fra byens side nytårsaften. Den nuværende undtagelsestilstand kan også sætte en dæmper på festlighederne.
BERLIN:
Flypriserne ser næsten normale ud. Airberlin skal have 1.074 kroner for en returbillet, og det er også, hvad man betaler på andre tider af året.
Når det gælder hoteller, er der muligheder i den billige ende af markedet – og den dyre. Hoteller i mellemklassen, der typisk koster 600-800 kroner per nat på andre tider af året, er i høj grad udsolgt.