ALTERNATIV. Tag et hotel i Darmstadt, når priserne i Frankfurt er for vanvittige, f.eks. i forbindelse med messer. Foto:
Foto: Allan Graubæk

ALTERNATIV. Tag et hotel i Darmstadt, når priserne i Frankfurt er for vanvittige, f.eks. i forbindelse med messer. Foto:

Storby og kultur

Hoteltjek: Slip væk fra Frankfurts skyhøje hotelpriser

Når der er messe i Frankfurt, stiger hotelpriserne til det fire-femdobbelte.

Storby og kultur

Når der er messe i Frankfurt, kan man være sikker på én ting: Hotelpriserne skyder i vejret med raketfart. Et tostjernet hotel i nærheden af messeområdet kan koste over 2.000 kroner per nat, hvor det under normale forhold koster 400-500 kroner.

Derfor kan det betale sig at finde et hotel i omegnen af Frankfurt, når der er messe. Det gjorde Politiken i forbindelse med et besøg på bilmessen i september 2015. Vi rykkede til Darmstadt, hvor vi boede på det firestjernede Maritim Hotel til under det halve af prisen for en tostjernet overnatning i selve Frankfurt.

Beliggenhed og pris: Der er ca. 30 kilometer fra Frankfurts centrum til Darmstadt. Med S-tog tager turen ca. 45 minutter og koster 60 kroner. Fra banegården i Darmstadt er der ca. 400 meter til hotellet, så der er ingen grund til at tænke på bus eller taxi. Det kan man få brug for, hvis man vil en tur til Darmstadts centrum et par kilometer væk. Banegården har en del caféer og sandwichbarer, men ingen rigtige restauranter.

Politiken betalte 106 euro (ca. 800 kroner) for en overnatning en mandag i september, mens der var bilmesse i Frankfurt. Et par pristjek viser, at man kan slippe med ca. 70 euro (ca. 500 kroner) i weekender, hvor der ikke er messe.

Indretning: Hotellets facade er af glas, men det dækker tilsyneladende over en helt normal konstruktion. Når man først er kommet ind i hotellet, er der i hvert fald ikke specielt store glasarealer.

Den store lobby leder direkte ind til restauranten, og højere oppe ligger en bar. Det er med andre ord et meget traditionelt opbygget hotel. Værelser i den ene side, hvor Politiken boede, vender direkte ud til en jernbanestrækning, hvor der kører mange godstog aftenen og natten igennem. Hvis man lukker vinduet, hører man dog næsten ikke noget til togtrafikken. Hotellets anden side vender ud til en gade, der ikke virker voldsomt trafikeret.

Værelset er stort og møbleret i en lidt tung, tysk stil. God skabsplads og masser af hylder samt et par lænestole af den bløde slags. Vi savnede en kaffe/te-brygger på værelset. Til gengæld var der en minibar, men uden oplysning om priserne på de våde varer.

Service og faciliteter: Ud over restaurant og bar har hotellet en spaafdeling. Politiken afprøvede ingen af delene. Vi blev lidt skræmt væk af prisen på morgenbuffeten, nemlig 18 euro (135 kroner). Det blev i stedet en meget billigere gang morgenmad på banegården. Om aftenen skal man regne med mindst 20 euro (150 kroner) for en hovedret i restauranten.

Konklusion: Hotellet i Darmstadt er et fint alternativ til hotellernes opskruede messepriser i Frankfurt. Det byder på høj komfort – dog bortset fra togstøjen – til en rimelig pris. Det trækker ned, at der er så langt til Darmstadts centrum.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden