Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sorgløst. Om vinteren er Thailand et af de helt store rejsemål for danskerne.
Foto: istockphoto.com

Sorgløst. Om vinteren er Thailand et af de helt store rejsemål for danskerne.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

10 ting du bør vide inden ferien i Thailand

150.000 danskere kan ikke tage fejl. Thailand er en af vores feriefavoritter - især om vinteren.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Laeo phop kan mai« (vi ses snart, red.).

Omkring 150.000 danskere tager hvert år på ferie i Thailand. 80 procent af dem flyver til landet med de berømte strande, det elskede køkken og de billige priser, mens det er jammerlig, grå vinter herhjemme.

Men selv om mange danske Thailand-rejsende synes, at de kender det hele, er der alligevel en hel del trivia, gode råd, rejsetips, anbefalinger, der er rare at have i baghovedet på ferien i Thailand.

Vi har fundet 10 af de mest anderledes og vigtigste særkender ved Thailand.

1. Vær opmærksom på dine fødder

Tag skoene af, inden du går indenfor. Det gælder i folks huse og især i templer, men også i de fleste butikker. Fødderne betragtes som det laveste punkt på mennesket, så sid aldrig med fodsålerne mod et andet menneske og brug ikke fødderne til at pege med.

2. Verdens længste stednavn

Det er ret meget nemmere at sige Bangkok end Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit, der er den thailandske hovedstads egentlige navn.

Frit oversat betyder det »englenes by, den store fantastiske by, hjemsted for Smaragd-buddhaen, Indras uindtagelige by, verdens hovedstad belønnet med ni værdifulde juveler, den lykkelige by med et overdådigt kongepalads, som ligner den himmelske bolig, hvor den legemliggjorte gud styrer, en by skænket af Indra og bygget af Vishnu«.

3. Udvis respekt for kongen

Bhumibol Adulyadej er den længst regerende monark i verden. Og langt størstedelen af befolkningen elsker ham betingelsesløst. Derfor skal du aldrig tale nedsættende om ham eller på anden måde betragte ham med andet end respekt.

Eksempelvis er det ikke unormalt, at man stopper sine gøremål og rejser sig i respekt for kongen, når nationalsangen bliver spillet. Er man eksempelvis i biografen, kan der være en montage om kongen på cirka fem minutter, hvor man også bør rejse sig op og stå med hænderne ned langs siderne.

4. Verdens største ferskvandsfisk

I den thailandske del af Mekong-floden svømmer verdens største ferskvandsfisk – kæmpemallen - rundt. I 2005 fangede man det hidtil største eksemplar af dyret. Vægten stoppede først ved 293 kilo.

5. Slap af og hav tålmodighed

Det er muligt, at thaierne efterhånden er vant til at omgås vestlige turister og dermed kender til vores besynderlige adfærd. Men alligevel - thaierne forstår simpelthen ikke, hvorfor vesterlændinge altid stresser, har travlt og skal overholde aftalte tidspunkter ned til sekundet. Tag det nu roligt - du er på ferie.

6. De fries land

Thailand er det eneste land i Sydøstasien, der aldrig aldrig blev koloniseret af europæerne. Passende nok betyder Thailand 'De Fries Land'.

7. Opfør dig ordentligt - undlad at råbe og skælde ud

Det er aldrig god stil at miste besindelsen. Det gælder alle steder i verden. Men i Thailand er det meget vigtigt, at man er venlig. At blive ophidset er ekstremt uhøfligt og viser, at man taber ansigt og ikke har selvdisciplin. Thaier vil typisk reagere ved at smile eller grine forlegent. At vise negative følelser giver dårlig karma og påvirker ens skæbne negativt både nu og her, men også i fremtiden.

8. Verdens største guld-Buddha

I Thailand findes verdens største Buddha-statue i massivt guld. Den 5.500 kilo tunge guld-Buddha, eller Phra Phuttha Maha Suwan Patimakon, som den officielt hedder, kan opleves i templet Wat Traimit i Bangkok.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

9. Besøg verdens største krokodillefarm (hvis du tør)

I Thailand ligger verdens største krokodillefarm. Samutprakarn Crocodile Farm kan skrive 100.000 krokodiller på dørskiltet. Blandt andet huserer verdens største krokodille (ifølge thaierne selv) Yai, der blev født i 1972 og er seks meter lang og vejer 1.114 kilo.

Krokodillefarmen ligger uden for Bangkok og kan besøges af turister.

10. Hvordan skal du spise?

Bestik er ske og gaffel, ikke kniv. Udover altså på restauranter, hvor mange turister spiser, og de ansatte forbarmer sig og udleverer knive. Spis ikke med gaflen, brug den til at øse maden op på skeen med. Det er normalt at dele flere retter mad, og der bruger man gaflen til at tage med.

Kilde: Politiken.dk/rejser og Tourism Authority of Thailand

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden