Foto: http://www.flickr.com/photos/harshlight/3144815947/
Storby og kultur

Fem fantastiske vinbarer i Venedig

Venedig kan diske op med en række fantastiske vinbarer, hvor maden også er på højt niveau. Se dem her.

Storby og kultur

Det budgetvenlige enoteca

Med sin beliggenhed ved en byens sidst tilbageværende gondolværksteder, er der mere end én grund til at komme forbi Cantinone Gia Schiavi – også kendt som Al Bottegon. Indenfor er der norditaliensk vin på glas fra 2 euro og cichetti til næsten ingen penge. En kombineret vinhandel og enoteca hvor også efterlønnere og folk på SU kan være med.

Cantinone Gia Schiavi, Fondamenta Nani 992, Dorsoduro.

Den gamle maurer

De kobberklædte polenta-pander lyser op i mørket og artiskokkerne, de grønne oliven, osten og den øvrige nippemad stilles frem på de høje borde som akkompagnement til vinen. Maurernes kælder - Cantina do Mori – har skænket ud siden 1462 og siges at være Venedigs ældste bar.

Cantina do Mori, Calle dei Do Mori 429, San Polo.

Spis fisk til druen

Hakket laks, havaborre med friske tomater og østers på et isfad. Hos La Cantina bliver havets råvarer tilberedt med omhu og serveret som eksklusivt supplement til vinen – omkring 35 forskellige fås på glas. Er man mere til charcuterie, er der også mulighed for at stille lækkersulten med gode skinker og pateer.

La Cantina, Calle San Felice 3689, Cannaregio.

Et glas efter markedet

Sprøde grøntsager, duftende frugt, friskfanget fisk og godt kød. Hver onsdag og lørdag er der stort og festligt marked med fødevarer bag Rialtobroen – og det er i stor stil herfra, at All’Arcos råvarer og stamkunder kommer. Foruden lækre amuse bouche er der masser af gode druer i flaskerne bag baren.

All’Arco, Calle De l'Ochialer 436, San Polo.

Kødboller og Amarone

Kendt for sine gode kødboller og Veneto vin – Amarone og Valpolicella – er Ca' d'Oro et populært stop på fyraftensruten. Stedet kaldes også for Alla Vedova (enken), men stemningen er langt fra gravøl.

Ca' d'Oro (Alla Vedova), Calle del Pistor 3912, Cannaregio

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden