Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Adrenalin. Wildfire i Kolmårdens Djurpark når op på hele 113 km/t, når det går hurtigst.
Foto: Kolmårdens Djurpark/Foto: Vekoma/KolmÃ¥rden

Adrenalin. Wildfire i Kolmårdens Djurpark når op på hele 113 km/t, når det går hurtigst.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Svensk dyrepark har åbnet Nordens vildeste trærutsjebane

I Kolmårdens Djurpark kan du nu gå ombord i Wildfire.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den når op på 113 km/t, når det er vildest. Har et dybt drop på 49 meter med en hældning på 83 grader. Og passagererne ombord får 12 oplevelser af airtime (dér hvor du oplever en form for vægtløshed).

Trærutsjebanen Wildfire er åbnet i svenske Kolmårdens Djurpark ikke langt fra Stockholm.

Og de er stolte af parkens nye attraktion, lyder det fra projektleder på stedet Niclas Palmqvist.

»Jeg vil ikke sige, at det er verdens bedste af sin slags, men den er i hvert fald i top 3«.

Og Wildfire er da også allerede blevet præmieret blandt andet med en plads på top 10 i Los Angeles Times oversigt over verdens 16 vildeste nye forlystelser i 2016.

Niclas Palmqvist fortæller, at man har blandt andet har valgt at bygge i træ, fordi det passer ind i landskabet omkring Kolmårdens Djurpark, men også fordi rutsjebaner af træ har noget særligt over sig.

»Det giver en anden oplevelse. Det er old style og råt. Og du ser tømmer og træ hele banen rundt«.

PÅ KÆLKETUR I ØSTRIG

Da Kolmårdens Djurpark annoncerede planerne for Wildfire i juni 2014 kommenterede Lars Nielsen, der er rutsjebane-ekspert og leder af Tourlex - et kompetencecenter for turisme og oplevelser, det internationale fokus på netop bygning af trærutsjeebaner således:

»I dag er en effekt, at det hele knirker og knager lidt, og at man som passager sidder og håber, at træet er behandlet ordentligt, og at der ikke er rustne skruer«.

Foto: Kolmården/Foto: KolmÃ¥rden/Rickard Monéus

Trærutsjebaner har altid været populære i forlystelsesparker verden over, men det har været svært at lave konstruktioner, der kunne præsentere de helt store store innovationer og gys. Derfor har den stærkere, billigere og mere fleksible rutsjebane i stål været foretrukket indtil nu.

Herhjemme er der trærutsjebanerne på Bakken, i Tivoli og i Fårup Sommerland og ude i Europa er det Colossos i tyske Heide Park, der anses for at være den mest vilde rutsjebane af træ. Banen, der åbnede i 2001, har maks fald på 61 grader, en længde på knap 1,5 kilometer og en tophøjde på 60 meter.

Wildfire indgår i de oplevelser, der er en del af Kolmårdens Djurpark. I alt er banen 1.300 meter lang, tophøjden er 57 meter og turen varer to minutter for de maksimale 24 passagerer ombord. Det er amerikanske Rocky Mountains Construction, der har stået for byggeriet.

Ifølge trae.dk består konstruktionen af 1.200 m3 nøje udvalgt højkvalitetstømmer fra Sverige, der er savet og klargjort på et lokalt savværk og boltet sammen med specialudviklede ståldele importeret fra blandt andet Amerika.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden