Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Karina Kold
Foto: Karina Kold

VARIATION. Paramount Coffee Project i Sydney skifter kaffesorterne ud en gang ca. hver måned. Der er også et pænt sortiment af kager.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 cool kaffebarer i Sydney - der også serverer kage

Man bliver hurtigt opfattet som stamkunde på Sydneys caféer.

Storby og kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Australiere elsker at mødes ude på café til en kop kaffe, købe en 'flat white' med på gåtur eller få morgenkaffen serveret på vej til arbejde af en morgenfrisk barista, der kender dit navn, kaffetype og morgenhumør.

Du skal kun komme på en australsk kaffebar et par gange, før personalet gør en dyd ud af at huske dit navn og sludre om løst og fast, mens espressoen duftende hældes glasset, mælken varmes, skummes og dekorativt serveres med et stort smil og det obligatoriske 'Here you go, mate'.

LÆS OGSÅ

Og man kan også få en kage eller andet spiseligt med.

1. Havana: Cubansk sommerstemning

Priserne på takeaway og café-kaffe i Australien er hel del lavere end i Danmark. En latte koster 4-5 dollars (20-25 kr.), og der findes rigtig mange små, selvstændige kaffebarer med en stor lyst til at gøre kaffeoplevelsen helt speciel.

En af dem ligger på en rolig sidegade til Manlys populære strandpromenade. Her kan du nyde kaffen på den hvidmalede veranda med sommermusik i højtalerne og stranden lige om hjørnet.

Som prikken over i’et kan du bestille en skive ristet bananbrød, en yderst populær kage og sidemakker til kaffen ’down under’, som hos Havana serveres med fint drysset flormelis og et frisk jordbær.

Havana Beach Café Lounge Bar, 3/14 Steyne, Manly.

2. Edition Coffee Roasters: For feinschmeckerne

Tæt på Sydneys centrum i området Darlinghurst ligger den anerkendte fusionscafé Edition Coffee Roasters. Indretningen emmer af skandinavisk og japansk inspiration, og der står også både ’smørrebrød’ og ’Yakusa’s Breakfast’ på menukortet. Stilen er sikker og ren.

Kaffen er brygget af en passioneret barista, der gerne fortæller om bønnen og brygningen. Det er et feinschmeckersted for kaffeelskere, og Edition Coffee Roasters blev kun endnu mere populær, da den danske mesterkok René Redzepi drak sin morgenkaffe her, mens Noma havde pop-op-restaurant i Sydney i foråret 2016.

Ud over kvalitetskaffe er cafeen stærk på japansk te, men trods fornemme anmeldelser ligger priserne nede på 18-25 kroner per kop.

Edition Coffee Roasters, 265 Liverpool Street, Darlinghurst.

3. Gnome: Espresso og vin i Surry Hills

På hovedgaden, Crown Street, i det hippe område Surry Hills med vintagebutikker, møbeldesignere og modebutikker ligger den lille espresso- og vinbar Gnome på hjørnet i en lysegul bygning med grønne planter hængende på muren.

Snup en (is)kaffe, mens du hviler benene efter shoppetur og sightseeing.

Der er opsat en række små runde caféborde på fortovet, og bænken udgør nederste ramme i åbningen på bygningens facade ud mod Crown Street.

Her kan man sidde med sin guidebog og betragte de cool typer i Surry Hills. Gæsterne er en blanding af lokale, der henter deres sædvanlige kaffe, internationale studerende, der taster løs med lektierne på laptoppen, og turister, der slubrer kaffe i sig og nyder livet.

Kaffebønnerne er ristet på Brewtown Newtown i nabobydelen, og ved disken står en glasmontre med fristende, trekantede brownies og pyntede muffins.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Gnome Espresso and Wine Bar, 536 Crown Street, Surry Hills.

4. Paramount Coffee Project: Højt til loftet

Der er usædvanlig højt til loftet i den eksperimenterende café Paramount Coffee Project, som ligger i foyeren af Paramount House i udkanten af bydelen Surry Hills. Det er ikke et kaffested, man lige kommer forbi, medmindre man ved, det ligger der.

Indgangsdøren er flere meter høj, i solidt træ og malet med hvid, blå og gul maling. Indenfor byder en servitrice velkommen og anviser en plads ved et af de høje træborde. Kaffebaren har flere forskellige avancerede kaffefiltreringsmaskiner, og hver 4.-6. uge udskiftes kaffesorterne hos Paramount Coffee Project, der bruger forskellige typer bønner fra lokale og internationale leverandører.

Der kan købes både morgenmad og frokost i cafeen, som også frister med mere end ti forskellige kager, glaserede donuts og croissanter.

Nede i kælderen ligger en lille biograf med 40 sæder, og bygningen rummer også kontorer og et kunstgalleri, som ligger i forlængelse af cafeen.

Paramount Coffee Project, 80 Commonwealth Street, Surry Hills.

5. Coffee Bondi Beach: Kaffe med brus

Bondi Beach bydelens nye kaffebar serverer ikke andet end hjemmeristet, hjemmemalet og hjemmebrygget kaffe, og så har den været med til at introducere konceptet ’sparkling coffee’ for strandløverne i Bondi Beach.

Sparkling coffee er en koldbrygget kaffe tilsat kulsyre, som serveres med isterninger og sugerør.

På afstand ligner det en mørk Guinness-øl med lysebrunt skum på toppen. Den har et kraftigere koffein-indhold end den varme kaffe, smager mere bittert og har konsistens som, ja, en kold øl.

Den koldbryggede koffeinbombe kan også købes på plastikflasker med skruelåg i butikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Coffee laver kun få typer og ganske anderledes kaffer, og så bruger de hjemmelavet mandelmælk i stedet for komælk. En sparkling coffee koster 5 dollars (ca. 25 kr.).

Coffee Bondi Beach, 135 Curlewis Street, Bondi Beach.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden