Frem til 2. oktober er der kunstbiennale i Ugandas hovedstad Kampala.
Foto: Kampala Art Biennale 2016

Frem til 2. oktober er der kunstbiennale i Ugandas hovedstad Kampala.

Storby og kultur

Min By: Afrikansk kunst på vej frem og en moské foræret af Gaddafi

Kender af Ugandas hovedstad fortæller, hvad du skal opleve i Kampala.

Storby og kultur

1. Kampala Art Biennale

»Man hører ikke så meget til afrikansk kunst, men scenen har udviklet sig enormt meget de sidste 5-10 år – også i Uganda. Der er ikke så mange gallerier at besøge i Kampala, måske kun en håndfuld små, men Daudi Karungis Afriart Gallery er et af de bedste steder. Nu er der en meget interessant og seriøs bevægelse i gang, der kan opleves på Kampala Art Biennale lige nu. Biennalen åbnede for første gang i 2014«.

Seven Hills, Kampala Art Biennale.Til 2. oktober. Læs mere påkampalabiennale.org.

2. Spis fisk ved Victoriasøen

»Et besøg i Kampala er ikke komplet uden en tur til Lake Victoria, som byen ligger ud til. Det sjoveste er at sætte sig på Kabaka’s Landing Site, et meget lokalt sted, og bestille tilapia og pommes frites. Du sidder på plastikstole, der er høj ugandisk musik, og du kan se, hvordan fiskerbådene lægger til, og fiskerne ordner de friskfangede fisk, inden de ryger ud til restauranterne. Det koster 2 kroner at komme ind på Kabaka’s Landing Site, og forvent at betale 50 kroner for maden«.

Kabaka’s Landing Site, Munyonyo.

3. Kampalas bedste udsigt

Foto: Frank van den Bergh/istockphoto.com/Frank van den Bergh

»Libyens tidligere leder Moamar Gaddafi var en god ven af Yoweri Museveni, Ugandas præsident, og stod blandt andet bag udbedring af landets infrastruktur og finansiering af den nye nationalmoské. Da den åbnede i 2007, var det derfor under navnet Gaddafi National Mosque. I dag hedder moskeen Uganda National Mosque. Den er et besøg værd for arkitekturen og ikke mindst udsigten fra toppen af minareten. Det siges at være den største moské i Subsahara«.

Uganda National Mosque, Old Kampala Rd.

4. Byens nye mall

Foto: Mehul Kenani/ColourChrome

»Acacia Mall er stedet, folk strømmer til i øjeblikket. Her kan du drikke cappuccino og spise kager på La Patisserie and Cafesserie. Det er også i Acacia, at du kan drikke drinks sidst på dagen på den mexicanske restaurant Que Pasa og i øvrigt spise fremragende indisk mad på restaurant Bistro, der er en af Kampalas mange fantastiske indiske restauranter«.

The Acacia Mall, Acacia Avenue, Kisementi-Kololo, Kampala. Læs mere påtheacaciamall.com.

5. Historien om ugandisk kultur

»Hvis du vil lære om ugandisk kultur, bør du besøge Ndere Cultural Centre. De fortæller historien om de forskellige regioner og de flere end 50 forskellige stammer igennem musik og dans. Det er virkelig en anbefalelsesværdig introduktion til Uganda. En forestilling koster 30.000 schilling (cirka 60 kroner) for ugandere og 50.000 schilling (cirka 100 kroner) for ikke-ugandere«.

Ndere Cultural Centre, Kira Road. Læs mere påndere.com.

6. Gudstjeneste for alle

Foto: François Terrier/Flickr Creative Commons

»Baha’i Temple ligger på en høj lidt uden for centrum. Det er en smuk sekskantet bygning og hjemsted for Ugandas tilhængere af bahai (en uafhængig monoteistisk religion, der oprindeligt stammer fra Iran, red.). Også her er der en vidunderlig udsigt over Kampala, og det er i øvrigt et godt sted at kigge på fugle. Om søndagen er der gudstjeneste for alle – ikke kun dem, der vedkender sig bahaismen«.

Baha'i Temple Kampala, Kikaaya Hill. Læs mere påbahai-how-africa.org.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce