Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Metropol. Hongkong har alt, hvad hjertet - og maven - begærer. Få gode ideer til, hvad du skal bruge weekenden i storbyen på.
Foto: KIN CHEUNG/AP

Metropol. Hongkong har alt, hvad hjertet - og maven - begærer. Få gode ideer til, hvad du skal bruge weekenden i storbyen på.

Kina
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan skal du holde weekend i Asiens sydende storby

Hongkong er præget af kolossale kontraster. Derfor skal turisten ud i gaderne og møde de lokale. Måske også til morgengynmastik.

Kina
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De dampende nudelrestauranter strækker sig så langt, øjet rækker, mens asiater i tusindtal præger gadebilledet med de mange kinesiske skrifttegn.

Ingen tvivl, du er på kinesisk territorium. Tre minutters gang herfra gør en pompøs shopping mall med franske luksusforretninger og amerikanske fastfoodkæder alt for at overbevise dig om, at her i byen har Vesten fat i den lange ende.

Mens Hongkong kan slå stiletterne væk under selv den mest aggressive shopaholic og kan fremvise en skyline, der giver New York røde ører, kan der være særdeles langt mellem de engelsksprogede taxachauffører og menukort. Finansmetropolen syd for det kinesiske hovedland er med andre ord en hybrid mellem kinesiske traditioner og storkapital, hvor selv et steakhuse tilbyder spisepinde.

LÆS OGSÅ

Derfor er en weekend i byen en enestående mulighed for at opleve mangfoldigheden i den tidligere engelske koloni, som først i 1997 kom tilbage under kinesisk flag under betegnelsen ’ét land, to systemer’. Så tag et hop mellem de to kulturer, der kendetegner det, som hongkongerne selv ynder at kalde Asia’s world city.

FREDAG I HONG KONG

Kl 17: Fredagsøl med finansfolket
Slipsene bliver løsnet og habitjakkerne smidt, når finansfolket strømmer til Soho sidst på eftermiddagen. Det er her, internationale arbejdere hænger ud på engelske pubber, franske vinbarer og smagfulde cocktailhuler efter ugens arbejde. Nyd godt af barernes happy hour, der strækker sig fra klokken 17 til midt på aftenen og ofte halverer prisen. Start med en Fresh fruit martini på French American Bistro, og lad derefter de kilometerlange udendørs rulletrapper føre dig op langs den livlige Shelly Street. Læg eventuelt vejen forbi den bohemeagtige Varga Lounge eller pubben Yorkshire Pudding i Staunton Street, hvor de britiske bankmænd ved hjælp af store fadøl fortrænger, at den engelske kolonitid er ovre.

French American Bistro, 30 Hollywood Road, Soho

Kl 20: Verdenskøkken i sidegaden

Nej, du befinder dig ikke i New York, men på en af Hongkongs mest hippe og uprætentiøse restauranter og cocktailbarer med rå betonvægge og eneste indgang tværs gennem det malaysiske køkken. Når de krydrede miniburgere Fatty Sliders lander på det kinesiske porcelæn foran dig, er det for alvor underordnet, om du er i Hongkong, Kuala Lumpur eller på Manhattan.

Du er på Fatty Crab, og her i denne gastronomiske oase gælder det om at smage så mange af de lækre små retter, som appetitten tillader. Glem ikke de pikante crab rolls og slut endelig af med stedets chokoladekage.

Fatty Crab, 11-13 Old Bailey Street, Central District

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER: Lørdag og søndag i Hongkong

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden