Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ventende gæst overvejer nøje, hvilke retter der skal spises, når der bliver plads på One Dim Sum.
Foto: Lars Roest-Madsen/Lars Roest-Madsen

Ventende gæst overvejer nøje, hvilke retter der skal spises, når der bliver plads på One Dim Sum.

Hele Kina
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dim sum med stjerner

Man kan sagtens spise sig mæt på en etstjernet michelinrestaurant for 50 kroner. Det kræver bare en tur til Hongkong, som gemmer på nogle af verdens billigste michelinrestaurant.

Hele Kina
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næste simple shop-stop er den etstjernede dim sum-restaurant One Dim Sum, der ligger et spydkast fra Tim Ho Wan i Mong Kok, og hvor man også kan spise sig mæt for cirka 50 kroner.

LÆS ARTIKEL

Konceptet er stort set identisk med Tim Ho Wans. Man får et nummer i døren og fordriver ventetiden med at finde ud af, hvad man vil spise. Er der meget lang kø, kan man gå en tur i området imens. For eksempel til Flower Market Road 100 meter fra restauranten, hvor adskillige forhandlere sælger blomster i alle afskygninger. Eller til den nærliggende Bird Garden, hvor det er småfugle i alle regnbuens farver, der falbydes.

Er ens nummer udtrukket, når man vender tilbage, skal man ikke fortvivle – man bliver placeret forrest i køen.

Jeg ankommer midt på eftermiddagen og er heldig at kunne vandre lige ind til et ledigt bord. I løbet af måltidet afslører små kig ud af vinduet, hvordan gaden udenfor stille og roligt bliver fyldt af en kø af ventende gæster.

Også her er dækkeservietterne af papir, og disse har såmænd også fine, farverige billeder af maden påtrykt. Indretningen er mildest talt underspillet. Teen er rigelig og kedelig. Men det er fuldstændig ligegyldigt. For maden er virkelig turen værd.

Cha siu bao er den dampede fætter til cha siu bo lo bao, som også fås her. Jeg ville gerne have prøvet begge dele, men det siger noget om den bagte versions popularitet, at den allerede midt på eftermiddagen var udsolgt. Den dampede version er dog også værd at stifte bekendtskab med. Den byder på ultrasvampet dej og naturligvis et sødt og salt fyld af gris og marinade, som sjovt nok både ligner og smager i retning af ægte fynsk brunsviger.

En friturestegt dumpling med rejer, viser sig at være helt tyndt udrullet wonton-dej, formet til en roset, som i midten gemmer på en frisk og saftig reje. Fedmen holdes på plads af en medfølgende sursød-sauce.

Ha jiao er en anden klassisk dumpling, som hos One Dim Sum udføres lige efter bogen. En gennemsigtig dej lavet af hvede- og tapiokastivelse og en smule svinefedt gemmer på et fyld af rejer, forårsløg og bambusskud. Det er en del af kunsten, at den klæbrige og geleagtige dej ikke bliver for tyk, mens den samtidig holder sammen på sagerne indeni. Dejen må ikke klæbe til papiret i bambuskurven.

Det kantonesiske køkken er ikke berømt for dets desserter, men den søde tand tilgodeses alligevel med søde dim sum. En friturestegt dumpling rullet i sesam og med et fyld af sød sesampasta er fint sprød udenpå og klæbrig indeni. Sødmen er dog overvældende, og det ender næsten med at blive vammelt. Selv om dim sum-køkkenet gemmer på mange friturestegte småretter, har jeg på intet tidspunkt haft smagen af gammel kina-grill i munden. Olien er frisk, og i det hele taget er der, i hvert fald på disse meget populære steder, så stor udskiftning på retterne, at man ikke behøver at bekymre sig om råvarernes friskhed.

Jeg skyller min sidste ha jiao ned med en slurk klor-te, betaler den bemærkelsesværdigt beskedne regning og forlader One Dim Sum. Endnu en gang mæt, tilfreds og kun 50 kroner fattigere.

Man kan ikke reservere bord, men er man heldig, kommer man til inden for en time.

One Dim Sum, Playing Field Rd. 15, Mong Kok. Metro: Prince Edward Station. Åbent man.-fre. kl. 11-01, lør.-søn. kl. 10-01.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden