Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Samlingssted. Kulturværftet, der åbnede i 2010, rummer både bibliotek, teater- og koncertsal og café.
Foto: Asger Lind Krebs

Samlingssted. Kulturværftet, der åbnede i 2010, rummer både bibliotek, teater- og koncertsal og café.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Svenskernes og japanernes danske favoritby er fuld af oplevelser

Helsingør byder let på oplevelser nok til en weekend – og lidt til.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helsingør har eksisteret i omtrent 800 år, men det føles, som om byen netop i disse år er ved at finde sine egne ben at stå på.

Da Helsingør Skibsværft lukkede i 1983, forsvandt ikke kun hundredvis af arbejdspladser fra byen. Værftet var for mange helsingoranere det, der gav byen liv og definerede dens identitet.

LÆS OGSÅ

De seneste år har det gamle værftsområde gennemgået en forbløffende forvandling. En del af de gamle værftsbygninger er omdannet til kulturhus med bibliotek, kulturelle arrangementer og café. Hele pladsen omkring værftet er blevet moderniseret, og snart åbner M/S Museet for Søfart i værftets gamle tørdok, som er tegnet af arkitekt Bjarke Ingels og co.

Området er kernen i en omdannelse af Helsingørs selvforståelse fra værftsby til en by, der først og fremmest skal være dejlig at besøge og bo i.

Riv en weekend ud af kalenderen. Brug den sammen med japanere på rundtur på Kronborg Slot, svenskere på indkøb i Helsingørs mange vinhandler og med lokale livsnydere, der tager en morgendukkert i Øresund, går en tur i skoven eller slipper det indre legebarn løs i Multiparken.

Derefter kan du selv vurdere, hvordan transformationen fra værftsby til oplevelsesby er lykkedes for Helsingør.

FREDAG I HELSINGØR

Kl. 18: Overnat i vandkanten
Start weekenden med at tjekke ind på Helsingør Vandrerhjem, der kun ligger adskilt fra stranden af en grøn græsplæne. Her kan du sove med lyden af bølgeskvulp i ørerne og vågne op til den smukke udsigt over Øresund, uden at din pengepung får åndenød.

Hvis du er mere til hytter og camping end køjesenge, ligger byens campingplads om muligt endnu tættere på stranden end vandrerhjemmet.

Danhostel Helsingør Vandrerhjem, Nordre Strandvej 24Kl. 19: Italiensk med udsigt
Det er ikke så meget maden, som det er beliggenheden og stemningen, der gør Ciao Ciao til en af Helsingørs absolut mest populære restauranter. Uanset om man sidder indenfor eller ude på terrassen, er der kig ud over Øresund og over på den svenske kyst eller på den skov, som strækker sig nordpå fra Helsingør.

Ciao Ciao,Nordre Strandvej 23

Kl. 21: Koncert i ombygget skibsværft
Når først Medina, Tim Christensen eller blueslegenden John Mayall spiller, tænker man måske ikke så meget over, at man er til koncert i et ombygget skibsværft. Men på vej til koncerten kan man ikke undgå at bemærke den specielle arkitektur, hvor værftsbygningens gamle røde mursten blandes med en skærm af glas og stål formet som sejl, der omslutter den gamle værftsbygning. Og før eller efter koncerten kan man drikke en fadøl i cafeen i et særpræget rum, der ligger uden for den gamle bygnings murstensmur, men inde under glasfacaden. Helsingør Skibsværft lukkede i 1983. Kulturværftet åbnede i 2010.

Kulturværftet, Allégade 2

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Side 2:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden