Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
København er blevet et af verdens mest attraktive mål for foodies, gourmeter, gastronauter - eller madturister.
Foto: Monika Dinek/Monika Dinek

København er blevet et af verdens mest attraktive mål for foodies, gourmeter, gastronauter - eller madturister.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide til Københavns lækreste restauranter

Noma er verdens nummer et, og København er blevet et populært mål for madturister. Vi viser vej til syv eksklusive stjernerestauranter og deres billigere alternativer.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Noma i april 2010 blev kåret som verdens bedste restaurant af det anerkendte, britiske Restaurant Magazine, var det den foreløbige kulmination på mange års fremgang – ikke blot for Noma og det nye nordiske køkken, men for hele den københavnske restaurationsbranche. Hvad der var utænkeligt for 10 år siden, er blevet virkelighed: København er blevet et af verdens mest attraktive mål for foodies, gourmeter, gastronauter – eller madturister.

Blandt de mange, der jævnligt rejser til Danmarks hovedstad, er den britiske blogger foodsnob, som har spist på en række af Københavns bedste restauranter – op til flere gange. Han er en af den type rejsende madelskere, der køber en flybillet blot ved udsigten til, at en ny lovende restaurant åbner. For eksempel fortæller han, at han spændt venter på åbningen af Restaurant Relæ i Jægersborggade – køkkenchefen her er nemlig Nomas tidligere souschef, Christian F. Puglisi, og det er alt, hvad der skal til.

En anden af de bloggere, der også har en bred læserskare, er danske Trine Lai, der med sin Verygoodfood.dk blogger om madoplevelser fra både ind- og udland, og som med sin passion for gastronomi nu er nået hele vejen til forsiden af politiken.dk.

Madturister med magt ”Det er rigtigt, at København er blevet en populær destination for deciderede madturister, og med Nomas succes kommer vi utvivlsomt til at se en stigning,” fortæller Jesper Boelskifte, som er et af tre danske medlemmer i den 805 mand store internationale jury, der hvert år kårer verdens 50 bedste restauranter.

”Der er efterhånden rigtig mange blogs og sites om mad, og selvom mange stadig rejser efter de kendte madguider som Michelin og Zagat, så har også de selvbestaltede anmeldere fået større og større magt. Flere af dem har mange læsere, der trofast følger med i, hvad de skriver om restauranterne, og deres indflydelse skal derfor ikke undervurderes,” mener Jesper Boelskifte, der også er formand for Dansk Sommelierforening og medejer af restauranterne, Le Sommelier, Umami og MASH.

København har verdensklasse
Også chefredaktør for Gastro, Jesper Uhrup Jensen, nikker genkendende til de mange madturister.

”Ja, der er uden tvivl flere folk, som rejser efter at få gastronomiske oplevelser, og folk rejser ofte efter de forskellige guides, der findes – det betyder alverden at figurere i Michelin, og det betyder virkelig meget for København, at der netop nu er så mange fremragende restauranter. Der er muligvis stadig en del, som tror, at Danmark er en kulinarisk udørk, men heldigvis har mange også allerede fået øjnene op for, at det modsatte rent faktisk er tilfældet. Når man er ude på de gode restauranter, er halvdelen af de folk, man sidder til bords med, ofte fra udlandet, og folk forbløffes over, at niveauet er så højt, som det vitterlig er. København befinder sig gastronomisk i den absolutte verdenselite.”

Madturist i København – her går du hen

Vi er gået i madturisternes fodspor og viser her vejen til syv københavnske stjernerestauranter – samt en stribe billigere og rigtig gode alternativer. For selvom man er glad for mad, er det ikke nødvendigvis en dårlig idé at begynde med en af de gode restauranter i mellemprislejet. Også dem er der heldigvis rigtig mange af i København netop nu.

Klik dig videre via linkene herunder:







Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden