Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

ALTERNATIV. Prøv noget andet end Noma og tag forbi AOC for nordiske råvarer udsat for fransk æstetik.
Foto: Monika Dinek/Monika Dinek

ALTERNATIV. Prøv noget andet end Noma og tag forbi AOC for nordiske råvarer udsat for fransk æstetik.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

14 tips til nye oplevelser i København

Gode kaffebarer, blændende restauranter og cool shopping gør København til en af Europas mest interessante hovedstæder netop nu. Vi guider til tre dage på hjemmebane.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man kan godt blive træt af den gråmelerede himmel, der en stor del af året hænger tungt over byen. Af den råkolde vind, der får cyklisternes ansigter til at skære grimasser over Langebro. Af weekendfulderikkernes kedelige mani med at afmærke territoriet i byens porte. Og af misforholdet mellem mange cafeers ringe service og høje priser.

Men meget kan tilgives i kærlighedens navn, og København gør heldigvis en masse rigtigt. Aldrig har man kunnet spise så godt i København som nu, aldrig har udbuddet af gå ud-steder været så stort, og aldrig har så mange interessante festivaler været spredt ud over kalenderåret.

I de seneste tre år er hovedstaden af det dagsordensættende britiske livsstilsmagasin Monocle blevet udråbt som en af verdens bedste byer at leve i. Monocle er vilde med Københavns design og arkitektur, de mange grønne områder og rene havnebassiner, hvor folk bader hele sommerhalvåret. De er også begejstrede for de talrige gourmetrestauranter, de gode kaffebarer og for de smukke mennesker, som året rundt holder formen ved lige på deres tohjulede. Trods senere års recession er spændende byudviklingsprojekter fortsat under realisering, der er fuld gang i udvidelsen af metronettet, og snart slår de længe savnede torvehaller dørene op. Tiden, hvor København skulle sælge sig selv på Den lille havfrue, er for længst forbi.

LÆS ARTIKEL

Kl. 17: Aperitif i havnen
Om aftenen går de forventningsfulde teatergæster ad den svungne promenade, der står på skæve, venetianske søjler rundt om bygningen. De skæver op mod scenetårnet, der er beklædt med kobber, og på glasfacaden, bag hvilken skuespillerne memorerer replikker og skifter fra hverdagstøj til dramatiske kostumer. Men Det Kongelige Teaters nye skuespilhus, der er opført af arkitekterne Boje Lundgaard og Lene Tranberg, er ikke forbeholdt teatergæsterne. Teatret inviterer også tilfældigt forbipasserende til at kigge indenfor i foyeren, og i sommerhalvåret byder den udendørs cocktailbar på cocktails, smoothies, iskaffe, fadøl og en blændende flot udsigt over Københavns havn og operaen. Ofelia er et rigtig godt alternativ til alle os, der gerne vil have en bid af Nyhavn, men ind imellem også gerne er fri for al hurlumhejet.
Ofelia, Sankt Annæ Plads 36.

Kl. 19: Food with a view
Med tv-programmet Kniven For Struben er Bo Bech kendt som Danmarks svar på Gordon Ramsay, og efter i nogle år at have skaffet Restaurant Paustian Michelin-stjerner har han nu skabt et af de mest interessante spisesteder, København har set i årevis. Geist ligger i smukt og stilfuldt indrettede lokaler i Jyllands-Postens tidligere gemakker på Kongens Nytorv med flot udsigt til bl.a. Hotel D'Angleterre og Det Kongelige Teater. Inde sidder gæster på høje stole med front mod pladsen eller rundt om baren i det store, åbne køkken, hvor mesteren svinger taktstokken over et velsmurt kokketeam, der fremtryller madoplevelser af gode årstidsbestemte råvarer. Stemningen er uhøjtidelig med rock'n'roll-soundtrack og den tidligere voksenfilmsskuespillerinde Katja Kean som hôtesse. Et perfekt sted at kickstarte weekenden. Vælg tre retter for at blive mæt.
Geist, Kongens Nytorv 8.

Kl. 22: Herskabelige drinks
København oplever i disse år en veritabel knopskydning af gode cocktailbarer. Ruby bar, som ligger i en gammel herskabslejlighed i en fredet bygning fra 1740 et stenkast fra Slotsholmen og Christiansborg var med til at sætte gang i løjerne, da de slog dørene op i 2007, og det er også her, man stadig får nogle af byens største og mest originale oplevelser med alkohol. Gæsterne er et fint miks af reklamefolk med hang til at forlænge fyraftensdrinken og unge festaber på begge sider af 30 år. Trappen er skæv, gulvene knirker, og fra de lyse lædersofaer er der fin udsigt til Frederiksholms Kanal og Thorvaldsens Museum.
Ruby, Nybrogade 10, st.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden